Adobe Premiere vs iMovie – jämföra programmen

Videoproduktion har gjort stora framsteg under de senaste två decennierna. Hollywood-stil redigering kan nu göras direkt från din hemdator. Två stora namn programvara i video redigering är Adobe Premiere och iMovie. Här är tre saker att tänka på när man använder antingen en att klippa och redigera det nästa födelsedagsfest eller bröllop.
Linjära eller icke-linjära? Om du inte har någon tidigare erfarenhet av video redigering än iMovie kommer förmodligen att vara din bästa insats. Det är lättare för nybörjare att lära sig än Premiere skulle vara och det ger ett enklare gränssnitt. iMovie körs på linjär redigering, vilket innebär att videon läggs i en enda tidslinje och redigerat från det i den ordning som videon spelades in, snarare än den icke-linjära alternativet i Premiere som har flera video-och ljudspår, ger mer komplexitet för den mer erfarna användaren.
Specialeffekter: Det finns ett antal specialeffekter som man kan göra med antingen iMovie eller Premiere. Text, chroma key bakgrund display och, naturligtvis, kapning och skarvning är bara några av de många visuella effekter som du kan manipulera på något av dessa program. Återigen, föreslås det att nybörjare börjar med iMovie och lära sig grunderna från sina specialeffekter palett medan den mer avancerade kommer att ha en bredare pensel för att måla med hjälp av det utbud av tillgängliga effekter i Premiere.
Vad är det du redigerar? Vad du har på film kommer att avgöra en hel del om vilken typ av post-produktion programvara du använder för att redigera. Även om du kan redigera något till någon grad på någon av dessa program, föreslås det att nybörjare som de börjar med iMovie för att redigera även de mest komplexa av deras videor. Premiere har en brantare inlärningskurva men det finns mycket mer man kan göra med det. Klippa ut delar av en rörlig bild och infoga en annan del samt vinkade och reframing en bild är bara två av de många alternativ som du har med Premiere.
Som de alltid säger, är det bästa sättet att lära sig att göra det händer på. Oavsett om du är en amatör som bara försöker göra det bästa och enklaste hem video på din son eller dotters födelsedag eller om du försöker bli en annan version av Martin Scorsese, kommer dessa program att hjälpa dig på vägen. Du bör nu vara bättre inställd för att förstå mer om videoredigering, hur det fungerar, vad verktyg är bäst och vad tänka på innan du redigerar din video. Viktigast, kom ihåg att ha kul!