anti-virus scan demo

Vid någon punkt i min surfning anti-virus scan demo installerades på tre ställen:

register
Internet Explorer temp-fil
fönster 32 katalog

Om du inte är bekant med anti-virus program som McAfee kommer du tro de olika pop-up fönster som hävdar att du är smittad med antingen ett virus eller trojan. Du hittar så småningom att varje program du försöker starta slutar som påstår sig vara smittad.

Även webbläsaren kommer inte att kunna ansluta till olika webbplatser som påstår sig vara smittad. Gradvis kommer du inte att kunna göra något produktivt arbete med datorn. Då du börjar bli full skärmar ber att skanna ta bort virus från datorn. Bara $ 49 om ditt kreditkort. Enligt Internet finns det inte virus bara pengar bluff.

Allt detta är en bluff. Vad du har är malware blockering dina program och systemprogramvara. Jag gjorde en fullständig genomsökning men Mcafee var utelåst. Lyckligtvis har jag en kopia på min flash-enhet för “Malwarebytes Anti-malware.”

Jag startade mitt system och startade den i felsäkert läge med PF8 nyckel för att komma in i felsäkert läge. Valda nätverk och felsäkert läge. Detta minsta antal systemkomponenter och applikationer. Den bluff mot virus demo scan är inte ens igång.

Installera anti-malware program och kör det. Jag valde den fria versionen 1.5.1 som gjorde jobbet i ca 18 minuter och 88.000 läsa filer. Endast tre filer smittade. Ett enkelt musklick på remove blev av med dem. Jag var tvungen att starta om för att slutföra processen. Normal boot val inte säker mod. Stäng av proxy används av min webbläsare och jag var inställd på att gå med ett snabbare system utan irriterande falska anti-virus meddelanden poppar upp ..

Allt i allt inte alltför illa en återhämtning. Detta är den första som jag har haft i sex år. Vi är i en omgång spion kontra kontra-spion. Hitta en svaghet då det blir korrigerad. Igen och igen denna process utvecklas. Från riktiga infektioner till upplevda infektioner för pengarna. Oavsett om du köper kommersiella eller använda gratis antivirusprogram vänligen få heller. Också få några malware pjäser och Super anti-spyware checker. De bör ge ett stabilt system tills en stor utveckling sker.

Så ge inte upp och hålla ner uppdateringar till dessa produkter. Billig försäkring för formatering och ominstallation ditt system och applikationer samt data. Du har systemfiler och startsektorer rätt? Har du gjort någon återhämtning disk ännu? USB-enheter är startbar här dagar.