är det vettigt att lära php om du äger en webbplats

Learning PHP är enkelt och roligt och ger dig en större insikt och förståelse för hur webbplatser och internet fungerade. Det finns en enorm spänning i att sätta upp någon kod göras av dig själv och se det fungera i praktiken.

PHP (en förkortning för Hypertext Preprocessor) är en fri server-side web programmeringsspråk som används av miljontals webbplatser på Internet. PHP tillåter webbplatser att vara dynamisk och ger en mängd användbara funktioner vilket ger besökare med en bättre användarupplevelse.

Internet-användare är betydligt mer sofistikerade att de var år sedan och förväntar oss att se dynamiska funktioner på webbplatser de besöker.

Fördelar med att använda PHP

– PHP är fri från kostnad, fritt tillgängliga och de flesta värdar ger PHP som en del av hosting paket. Om PHP är en del av paketet, då det redan är installerat, fullt fungerande och tillgänglig för användning.
– PHP processorhastighet är ganska imponerande och detta resulterar i snabbare navigering och sida laddningstider.
– PHP är ett av de enklaste programmeringsspråk att lära sig och det finns många användbara webbplatser, forum och tutorials som finns på internet.
– PHP kan läras bit för bit eller objektiv specifikt så att det inte finns något behov av att behärska en hel PHP kurs.
– PHP interagerar väl med servrar och databaser.
– Förutsatt att det görs på rätt sätt, kan PHP ger en stor trygghet för din webbplats.

Du bör lära dig PHP

Learning PHP är enkelt och roligt och ger dig en större insikt och förståelse för hur webbplatser och internet fungerade. Det finns en enorm spänning i att sätta upp någon kod göras av dig själv och se det fungera i praktiken.

De flesta ägare till webbplatser lämnar programmeringen till en extern programmerare. Även detta kan vara meningsfullt, innebär det en hel del onödiga kostnader som programmerare arvoden är oftast höga och mest betalt per timme. Om du börjar lära PHP, så kan du börja göra små skript eller förändringar själv och därmed spara lite pengar. När du blir mer kompetenta, kan du göra större saker med PHP på absolut noll kostnad.

Initiera förändringar och tillägg är mindre tidskrävande och kan göras snabbt om du programmera själv. Eftersom Internet och webbplatser utvecklas hela tiden, kommer det alltid att finnas en situation där du kommer att behöva göra några
snabba förändringar i din kod. Att ha en programmerare gör det kan skapa tidsfördröjningar.

PHP kan du göra massor av roliga saker på din webbplats och det är fullt möjligt att uppfinna en unik plats som ger en unik funktion eller tjänst som ingen annan har eller har tänkt på. Denna unika kan vara din Unique Selling
Proposition som kan katapult dig och din webbplats till stor framgång.