Asset Tracking System kan spara både tid och pengar

Det kan vara svårt att tro, men en aktivitet så grundläggande som spårning av tillgångar kan spara dig tusentals dollar varje år. Sant, skapa ett program för att övervaka tillgångar såsom datorer, kan stolar, skrivbord, skrivare och bildskärmar låter inte som den mest spännande aktivitet i världen, men det kan betala stora fördelar.

Tänk en minut om hur mycket av ditt kapital är bundet i anläggningstillgångar. Om du har varit i branschen under en tid och sedan titta på det här sättet skulle vara att öppna ögonen. Varje år du har köpt lite i taget men i det långa loppet skulle det kosta dig tusentals att ersätta utrustningen. Vet du verkligen vad du har, där det är, och hur den används? Vet du vilka delar av utrustningen är fortfarande under garanti eller vill du helt enkelt fixa eller ersätta saker som de bryter ner? Om du har ett bra program spårning av tillgångar kommer du att kunna besvara dessa frågor snabbt och enkelt. Om du inte så har du förmodligen ingen aning om hur många av dina tillgångar går ut genom dörren varje år eller om du betalar för att reparera objekt som ska repareras gratis.

Dagens Asset Tracking System är konstruerade för att installeras snabbt och enkelt. De utnyttjar teknik såsom scanning streckkod som gör installation och underhåll på ett kick. Om du använder Microsoft Windows kan du hitta många ekonomiska och lättanvända system. Beroende på hur stort ditt företag är och hur många tillgångar du tänker katalogen, kan din spårning systemet betala sig på ingen tid alls.

Förutom att hjälpa dig att minimera stöld och snatteri av ditt kontor tillgångar, kan en bra tillgång tracking system hjälpa dig att förbereda rapporter som du behöver för din förvaltning eller skattemyndigheterna, hjälpa dig att undvika utgifter överraskning kapital, och göra ditt jobb lättare. När du har dina tillgångar laddas in din spårning av tillgångar system är det ett enkelt jobb att hålla den aktuell. Många företag tycker att en årlig revision är tillräcklig medan andra föredrar att övervaka deras databas med högre frekvens. Hursomhelst, kan streckkodsscanning göra revisionen relativt smärtfritt.

När det kommer till faktiskt välja en tillgång program spårningsprogram finns ett par saker som du kan titta på för att känna sig bekväm att du gör rätt beslut. Först och främst titta på hur länge utvecklaren har varit i branschen. Om, till exempel, är ett företag som nya på marknaden måste du vara medveten om att om de inte kan göra en go av det du kommer att vara på egen hand. Den andra saken du kan tänka på är om de erbjuder en garanti. De bästa företagen kommer att stå bakom sina produkter. Detta innebär att de kommer att tillåta dig att rättegången programvaran innan du köper. Det är ganska mycket en riskfri situation för dig. Det viktiga är, du måste få upp farten när det gäller spårning av tillgångar. Annars finns det en god chans att du slösar bort värdefulla resurser, både tid och pengar.