Du kan använda EMR att effektivisera kliniska arbetsflödet

Du kanske har hört talas om elektroniska journaler program innan, men du kanske inte har insett hur många fördelar denna planering kan ge dig. EMR stimulansåtgärder är omfattande och innehåller lika många möjligheter till vinst som det finns att spara pengar. Bäst av allt, EMR programvara kan användas för att effektivisera dina kliniska arbetsflödet. Hur så? Du kan spara tid och pengar att dra nytta av dessa fördelar.

Elektroniskt journalsystem mjukvara låter dig tillgång poster från vilken plats som helst. Detta kallas portabilitet i dagens affärsvärld ålder. År sedan, var du tvungen att lagra alla filer på diskett eller CD / DVD-skiva, och det fanns alltid risken för att data skadas. Med online-lagring via EHR programvara, kan du komma åt patientdata som helst, var som helst och via vilken dator som helst som kan ansluta till Internet. Dessutom ger den bästa elektroniska patientjournaler mjukvara också en off-line arbetar läge där du kan fortsätta att spåra möten, schemaläggning uppgifter och söka / uppdatera andra poster så ditt kontor kan fortsätta arbeta. Så snart Internetanslutningen tillbaka, så uppdaterar systemet och du är på väg.

En annan fördel med ett EMR-system är en integrerad tålmodig portal. Detta är ett online-system som kommunicerar med dina kunder via Internet. Denna typ av system kan patienterna tillgång till information, skicka refill ansökningar, ändra möten, skriva meddelanden och utföra diverse andra uppgifter som inte förtjänar ansikte mot ansikte möten. Detta kan bidra till att förbättra patientens lojalitet och efterlevnad, samtidigt som den hjälper dig att hitta nya affärer.

Elektroniska patientjournaler programvara hjälper dig också hantera din tid tack vare funktioner som adaptiv inlärning. Programvaran kan faktiskt komma ihåg data som du skrivit in för behandling, dokumentation, listor, uppmaningar och andra kriterier. Detta kan bidra till att göra din registrering mer exakt, mycket snabbare, och mer tidseffektivt.

Elektronisk dokumenthantering är en annan fördel är värt att notera. Dokument-och bildhantering hänvisar till möjligheten ditt system har att söka och läsa dokument och sedan konvertera alla dessa uppgifter med standardiserade data. Systemet bör också ha kapacitet att bifoga dokument och bilder med bara en knapptryckning. Detta hjälper till att spara tid och bevara noggrannheten i din bokföring.

Sist men inte minst, gör webbaserade EMR programvara du integrera ditt system med röstigenkänning och handskrift. Detta sätt kan du snabbt ge en signatur eller handskriven anteckning snarare än att spendera minuter på slutet skriva in information. Detta gör att du kan komma åt patientjournaler i lika många sekunder som det tar att tala till datorn.

Se hur avancerad teknik kan hjälpa dig att effektivisera din kliniska arbetsflödet idag!