en windchime plats med en fri mjukvara (främst) blogg

Vi säljer vindspel på vår webbplats, men vindspel som ett ämne för en två gånger i veckan blogga verkar som overkill, även för oss. Jag är en entusiast, men hur mycket finns det att säga om vindspel? Eller vem vill läsa det?

Varje gång då och då vi publicera en artikel om vindspel, var vår sista om inomhus vindspel och collectibility. (Du kan använda sökfältet för att se om vi har skrivit på något du skulle vilja läsa om.) Vi planerar att ha vind klämta artiklar var 1-2 månader. Resten av tiden, det är fri programvara.

skriva fri programvara …
Fri programvara är oftast Open Source Software, Donationware eller gratisprogram som du antingen laddar ner från Internet eller använda på webben.
Jag försöker att rekommendera program som är bra och felfri, som fyller ett behov, är nyligen släppt (även om vi inte kan glömma den fria programvara klassiker) och ger dig länkar till välrenommerade webbplatser för att ladda ner från. Jag har en hel del fri programvara på mitt system, och en hel del program som är i beta-versioner (vilket innebär att de är nästan klara att släppas men ännu). Det är glädjande att rapportera en bugg och hjälpa utvecklarna.

… Och Internet
Blir mycket populär är applikationer på webben. Jag tittar på dem och tycker att rapportera om dem eftersom Windows, Mac OS X och Linux-användare kan alla dra nytta av dessa program. Många av dessa ansökningar har månadsavgifter, men de flesta har en liten gratis konto eller en 30-dagars “prova innan du köper” plan som gör att du kan bekanta dig med programmet och se om det är för dig.

vad som talade om
Vanligtvis programmet diskuteras i termer av vad den åstadkommer och specialfunktioner den omfattar. Vissa funktioner är mest önskvärda, t.ex. hämtning av ditt kontoutdrag i ett bokföringsprogram, och jag ser till verktyg som som ingår. Jag kommentera installationen, gränssnittet och ta skärmdumpar när så är lämpligt. Jag diskuterar om några problem uppstod under installationen eller testning, och presentera program i en upbeat, positivt sätt.

Jag vill att du ska prova det eftersom det kan göra ditt liv enklare eller spara lite pengar. Till exempel, Microsoft Office vs Open Office.org – du sparar drygt 100 kr rätt där! Oftast diskuteras är verktyg, produktivitet, och roliga små program. Men gör inga misstag, vi är öppna för alla typer av mjukvara här!

den “dåliga rap” fri programvara blir
Förmodligen adware och spyware är fördelade med fri programvara. En teori är att skaparna av den fria programvaran är det att kompensera kostnaderna för att distribuera det gratis.

Chansen finns att du har programvara för att bekämpa adware och spyware och kommer inte att påverkas om detta är sant. Jag går genom utseendet på en webbplats, om de har funnits en lång tid och om de gör reklam “inga annonsprogram! Inga spyware”. Det finns många ansvariga, hederliga företag cirkulerande fri programvara och de vet passerar längs problem är inget sätt att få en besökare tillbaka.