Facebooks värde potential

Facebook huvuden mot värden som uppmätts i tiotals miljarder, och deras inkomster ramp-ups kommer att sätta dem i samma liga som Yahoo, Google och eBay. En färsk rapport från en online-marknadsföring företag som handlar med tillgångar gav Facebook ett värde av ungefär 41 miljarder dollar. Som jämförelse, är eBay börsvärde om 39,3 miljarder kronor dollar och Google står nära 186 miljarder. Yahoo kommer in på nästan 21 miljarder dollar.

Vissa analytiker på internet värden jämför Facebook med Yahoo och Google, eftersom alla tre företag är webbaserat. Men banan för Facebook lager är inte säkert, eftersom du kan se de olika öden Yahoo och Google. Google började handel i 2004 på $ 85 en aktie och handlas nu på $ 584. Som jämförelse var Yahoos lager ursprungligen $ 24,50 en aktie under 1996, och som högst, var över 100 kr per aktie. Men nu dess värde är endast $ 16,24.

Experter tror inte att Facebook kommer att nå de astronomiska antal Google, men sedan, förutsåg ingen att Facebook skulle ha fler sidträffar på en dag än Google, heller. Men Googles aktier var hög när börsen var upp, och alla bestånd var högre. Internet marknadsförare tror att Facebook kan matcha Yahoo och Google i graden av intäkterna, om det monetizes sin användarbas.

Marknadsanalytiker tror att Facebook är ett bra läge nu, och deras reklamintäkter tillväxt visar att det sätt som de tjänar pengar kan vara annorlunda under några korta år. Facebook är inte mogen ännu så långt som intäkt och inkomst källa stabilitet går, men de ser gynnsam, jämfört med Yahoo eller Google, innan de gick offentligt.

För att öka sina intäktskällor, expanderar Facebook bortom sina rötter sociala nätverk. Deras nya budskap tjänsten är ett försök att utveckla kommunikationen på nätet. De är övertygade om att människor kommer att använda nyare meddelandetjänster mer än de använder e-post, mer som de IM och text. Den intäktsskapande potentialen av tjänsten är inte klart, men många möjligheter.

Just nu, inte scanna Facebook inte deras budskap innehåll för tillämpningen av reklam. Yahoo och Google att skanna innehållet budskap och rikta sina användares e-post. Facebooks metod kan få ett förtroende från sina användare, eftersom de har haft vissa problem med sekretessinställningar på Facebook. Det betyder inte nödvändigtvis att de inte kommer att tjäna pengar, ju mer tid sina användare spenderar på Facebook betyder mer medvetenhet om annonser. De kan också tjäna pengar med Places Deals plattform, vilket är ett program som liknar Groupon, tillåta lokala köpmän att rikta människor och främja lokala erbjudanden.