fördelarna med ZENworks Application Virtualization

Virtualisering är en av de slagord i IT idag. Du har förmodligen redan arbetat med att virtualisera servrar och datorer, nu dina möjligheter har expanderat igen med potential att virtualisera applikationer. Frågan är, vad är fördelarna med att virtualisera applikationer, och hur fungerar den processen?

Vi vet alla de frågor kring driftsätta applikationer till Windows-datorer: överskrivning gemensamma filer och bibliotek, konflikter med olika versioner av förutsättningar som Java och NET och program bryter efter. “Patch tisdag.” Programvirtualisering tar hand om många av dessa frågor genom att tillhandahålla en “wrapper” runt ansökan. Programmet paketeras med alla nödvändiga bibliotek och filer så att det kan köras på en arbetsstation utan faktiskt installeras på arbetsstationen.

Hur är detta åstadkommas? ZAV erbjuder tre olika sätt:

Ett. Mallar för certifierade program. Novell har en ständigt växande lista med program som har certifierats. Detta innebär att programleverantören kommer att stödja det program som körs i en virtualiserad miljö. Du kan välja det här alternativet för att snabbt bygga en app: du behöver bara programvaran kataloger och licensnycklar.

2. Ögonblicksbild. Om du har arbetat med ZENworks för en lång tid, är du förmodligen bekant med ögonblicksbilder. Först tar ZAV en ögonblicksbild av ditt test arbetsstationsmiljö innan programinstallationen. Därefter installerar du och konfigurerar programmet på din test maskin. Slutligen, fråga dig guiden och det kommer att ta efter-snapshot och ställa in den virtualiserade program som du sedan kan distribuera till din produktion arbetsstationer.

Tre. Anpassad bygga. Detta är det mest avancerade alternativet tillgängligt och används vanligen för hemmagjort applikationer. Här måste du manuellt lägga till de nödvändiga filer och registernycklar inställningar till den virtuella miljön.

Så hur kan du använda det här verktyget? Här är bara några sätt:

Ett. Använd ZAV att snabbt bygga applikationer som ska användas till datorer via ZENworks. Faktisk installation på skrivbordet är inte nödvändigt, men genvägar till varje program kan skapas. Med ZAV, är det inte längre nödvändigt att utförligt testa applikationer installerade på datorer för kompatibilitetsproblem!

2. Köra program som använder olika versioner av. NET eller Java utan konflikt.

Tre. Ge slutanvändare med USB-nycklar laddade med alla program de behöver, till exempel en VPN-klient. Genom att tillföra de nödvändiga program på USB-nycklar, behöver användarna inte att installera program på sina hemdatorer. . . och du behöver inte ge det stöd som alltför ofta går längs med dessa PC installationer!

Copyright 2009, upptid netmanagement, inc.