Googles webbläsare Chrome tredubblat sin omsättning under det senaste året

Internet Webbläsare dessa dagar är på en tävlingsbana med olika tech jättar införa uppdateringar och nya UI till deras version av webbläsare. Nyligen, en undersökning företag som heter som StatCounter släppt sina uppgifter om användningen av webbläsarna globalt i september månad. De allmänna tendenserna är desamma som de tidigare undersökningarna har visat, men en stat har tydligt registrerat det faktum att konkurrensen är på mellan webbläsare. För första gången har undersökningen resultat visar att Internet Explorer användning har sjunkit under sin normala 50 procent varumärket.

En annan anmärkningsvärd statistik i undersökningen är den gradvisa ökningen av Google Chrome Browser, Chrome enligt statistiken har mer än 3 gånger den andel av marknaden jämfört med sina tidigare nummer i månaden av september 2009. Firefox är också på en liten nedgång men verkar ha något stabiliserats mellan 30-31 procent vilket är en ganska betydande andel.

Den punkt som bör noteras är att undersökningsföretaget StatCounter räknar bara sidan ser inte de unika användare eller besökare. Så detta innebär att siffrorna de har gett bara ge insikt om hur många gånger en viss webbläsare används. Dessa siffror visar inte att hur mycket dessa webbläsare har installerats av användarna.

Webbläsaren, fick Google Chrome nästan 1 procent poäng jämfört med sina siffror i augusti månad. I augusti hade webbläsaren 10.76 poäng jämfört med 11,54 poäng i september 2010. Under år 2009 under september månad, var webbläsare på endast 3,69 procent. Så genom att analysera de aktuella årets siffror, kan vi tydligt se att det har hoppat tre gånger. Firefox verkar ha en statisk användarbas och dess siffror ligger runt 30 procent. Det har varit ett och ett halvt decennium sedan Internet Explorer kom in på marknaden och för första gången sin andel har sjunkit bälgen 50 procent varumärket.

Chrome enligt undersökningen är att få mer popularitet i Europa, men i USA, dvs den dominerande och Firefox har nästan samma popularitet i de båda regionerna. Så kommer vi att vänta och se i kommande tider som vilken webbläsare kommer att fånga topplaceringen i termer av användning.

Googles webbläsare Chrome markerade sin andra födelsedag i september 2010, och gradvis blir valet av Internet-användare över hela