hitta mig om du kan

Genren sig varierar kraftigt och kan presenteras på ett helt annat sätt. Således kan detta vara bara de spel där du kommer att bli en detektiv som kan hitta ett eller ett annat objekt eller till och med hela cuest där det är viktigt för spelaren att inte bara se över en majoritet av föreslagna lokaler och territorier och få angivna objektet men att tillämpa den för att hålla sin utredning på. Det är också möjligt att hitta spel där en huvudändamål är uppdelad i många detaljer, alltså för att fullgöra den uppgift man bör gå samman dess olika delar från en eller från flera rum. Detta gör spelet svårare och skulle vara mer lämpade för erfarna användare.

I de flesta fall skall reglerna för sådana casual games är mycket enkel: på varje nivå finns det en lista över objekt eller föremål former jämför där man kan hitta allt han behöver och kan fullgöra uppgiften att vara aktuella. Men i dagsläget spel-utvecklare försöker utfärda insikter som har som mer som eventuella ytterligare uppgifter och minispel. Så, kan man stöta pussel, aritmetiska uppgifter eller helt enkelt spel utvecklar uppmärksamhet. Allt detta är inte den viktigaste faktorn, men tillåter spelaren att få ytterligare bonusar eller för att öppna vissa mysterier.

De mest berömda dolda föremål spel är: Natalie Brooks, Mystery Files Case, Escape the Museum, Hidden Expedition – och många andra spel som skiljer sig med sin plotline och vissa tillägg.

En liten nackdel med sådana spel kan kallas den faktor som ibland namnen på objekten kan vara otydliga eller inte överensstämmer med spelarens idéer om detta eller det objektet. Eller ibland finns flera objekt i spelet motsvarar samma namn, men bara en av dem är korrekt eftersom det var den huvudsakliga idén av utvecklarna.

I spel dolda objekt systemet med böter för felaktig spetsigt föremål presenteras också. Om det finns en timer för varje nivå, kommer tiden att tas bort för varje misstag eller det blir mörk i den använda rummet för att göra sökprocessen svårare för spelaren eller formen på markören blir otydliga så att det är svårare för spelaren att hantera sökprocessen.

Denna genre är mycket populär inte bland hundra tusen spelare men den har en ganska färgstark design som väl. Det ger ofta en möjlighet att tränga in helt i en virtuell plats och tillsammans med den viktigaste hjälten att göra en upptagen med föremål söka. Missa inte din chans att hitta gömda föremål.