“Hittade nyckeln på pagethat punkter … MySQL Misstag

MySQL Server organiserar sina datafiler som en enda enhet och deras platser fördelas enligt databasen instans. Alla MySQL exempel datafiler finns i en enda fil system katalog, brukar kallas Data. Dessa data filer innehåller poster. Men ibland, rapporter MySQL fel att den har hittat en nyckel till en sida som refererar till en post som ligger utanför datafilen. Sådana typer av fel kan indikera allmänhet särskild tabell är skadad och behöver repareras. I kritiska situationer (oftast när MySQL Repair Utility inte reparera databasen), kräver att du använder din senaste säkerhetskopiering av databaser som ska återställas. Men många gånger har du inte ren säkerhetskopiering av databaser som kan utföra fullständig restaurering. Sådana situationer kräver användning av MySQL Recovery produkter som den effektiva databas reparation lösning.

Som ett exempel kan du få nedanstående felmeddelande med din MySQL Server-databas:

Varning: klienter använder eller har inte stängt bordet ordentligt
error: Hittade tangenten pagethat poäng att spela utanför datafil
error: Corrupt

Detta fel är specifik för MyISAM databas motor och uppstår när du kör mysqlcheck-u {username} {DATABASE} [TABLE] kommando för att kontrollera samstämmigheten i databasen tabellen. Där hänvisar databas och tabell till namnet på särskild databas och tabell, respektive.

orsaka

MyISAM databastabell är skadad. Den troligaste orsaken till detta fel uppstår är oväntad avstängning. En annan möjlighet är att databasen öppnas vid olika användarnas ändar.

lösning

Innan någon åtgärd databas reparation, se till att databasen är ordentligt stängd vid alla ändar. Du måste också se till att servern är avstängd eller med andra ord, alla tabeller är inaktiva. För att utföra MyISAM reparera databastabell, kör följande kommando:

mysqlcheck-r-u {username} {DATABASE} [TABLE]

Därefter kör den mysqlcheck-u {username} {DATABASE} [TABLE] kommando för att kontrollera om tabellen korruption går bort. Om problemet kvarstår, återställa från backup eller använda MySQL applikationer databas återhämtning. Byggd med kraftfull databas reparation teknik, dessa MySQL Recovery program ger effektiv och säker återvinning av skadade MySQL databas och dess objekt.

Stellar Phoenix Databas Återhämtning för MySQL är en heltäckande MySQL databas Recovery verktyg som ger säker och snabb databas reparation. Den stöder MySQL Server 4.x och 5.x Det ger fullständig återhämtning för InnoDB (. Ibdata,. IBD och. Frm) och MyISAM (. MYD,. MYI och. Frm) filer. Det kan återställa databaser som skapats på Windows-och Linux-plattformar. Mjukvaran är kompatibel med Windows Vista, XP, 2003 och 2000.