hur man kan bli av CoolWebSearch – en snabb och effektiv guide om hur man tar bort CoolWebSearch

Om din webbläsares startsida har mystiskt pekar på coolwebsearch.com då vara mycket försiktig. Desipite titeln jag lovar dig det finns inget “coolt” om det. CoolWebSearch är i själva verket ett spionprogram som kapar din hemsida, omdirigeringar datorn till porrsidor, bombarderar dig med pop ups och samla privata information från vilken dator det smittar. Det är i ditt bästa intresse att bli av CoolWebSearch så snart som möjligt!

CoolWebSearch är ett Windows-baserat spyware program som först dök upp i 2005. Även om det ursprungligen smittade endast användare Internet Explorer, kan senare versioner av spionprogram infekterar nu de med FireFox. Programmet är ett av de enklaste infekterar versioner av spionprogram på internet. Datorn kan bli infekterad genom att helt enkelt klicka på en dålig länk. Under 2005 Internet-säkerhetsföretag WebRoot släppt en studie som fann nästan hälften av datorerna hade CoolWebSearch på sin dator – mest av alla spionprogram på tiden. Richard Stiennon VP av WebRoot deklarerade famously CoolWebSearch “Ebola av Internet.” Han tillade, “Det enda syfte är att få på en PC, och stanna på den datorn, även till priset av att döda den maskinen.”

Det är därför jag alltid rekommenderar att ha någon form av realtid spyware förebyggande program. Utan enkla skydd du inte är säker från spyware attack. Om du upptäcker din dator är infekterad måste du veta hur man tar bort CoolWebSearch permanent.

Ett par år sedan jag använder för att rekommendera att göra en enkel systemåterställning. Detta skulle lätt ta bort problemet och ditt system skulle gå tillbaka till det normala. Tyvärr konstruktörerna av CoolWebSearch har blivit smartare. Nya varianter av CoolWebSearch dölja nu INSIDE systemet återställa filer, helt motverkar effekten av det alternativet.

Eftersom det finns så många varianter av den fil som sprids i din hårddisk, kan ta bort CoolWebSearch vara mycket svårt att göra manuellt. Det bästa alternativet är att göra en fullständig genomsökning av systemet med en toppen flygning spyware borttagning program. Detta sätt att spionprogram kommer att tas bort från hela hårddisken inklusive register och system mappar återställningspunkter.

En fullständig genomsökning av systemet med en av de bästa spyware removers kommer att göra susen. Inom några minuter jag lovar att du aldrig kommer att fråga “hur man kan bli av CoolWebSearch” någonsin igen.