hur man kan integrera Apparel ERP-system med pos – försäljningsstället programvara

Integrering av POS-system med Apparel ERP kommer att kräva en förståelse och behovet av POS-system. Den POS benämns som den punkt att sälja. Detta begrepp används i alla återförsäljarnas matservice och även industrier kläder. POS är en kombination av hårdvara och mjukvara som stöder systemet i back office. Tidigare POS var bara mekanisk kassaservice. Men dessa dagar POS ger realtid insyn i försäljning, lager och kundrelaterade datas. Denna förbättrat system har vuxit fram med den förbättrade ERP.

Att gå med idén

Även om det fortfarande POS system synes tänkt att underlätta pengar mottagande processen för affärsenheter, har POS system blivit främre till Corporate ERP-paket eller i huvudsak fungerar som ERP-paket i sina egna rättigheter. För att integrera affärssystem med POS för att ta plats och att få Retail lösning, är det en fråga om att lära känna schemat av försäljningsställe databas och kartlägga de önskade import tabeller så att integrationen sker lätt. Oavsett om du vill öka försäljningen, förbättra nivån kundnöjdheten, minska pappersarbetet eller effektivisera marknadsföringen kommer POS-programvara hjälper dig att nå ditt företag mål.

Översikten

Med integrationen klädbranschen kan tempot upp med ökande konkurrens. Varje marknad i scenariot vill utmärka sig i området och skära en nisch. Detta är endast möjligt med ett snabbare system för produktens leverans till kunderna. Leverans av varor snabbare tillsammans med yttersta noggrannhet är behovet av timmen. Så för att påskynda processen utvecklade mjukvaran tillsammans med en förbättrad hårdvara kommer att förbättra kvaliteten på tjänsterna och öka kundnöjdheten. Med den ökade tillfredsställelse, kommer det att finnas en välmående tillväxten i branschen. Det förbättrar och underlättar fakturering processen, kontrollerad kvalitetskontroll, inventering, flexibel prissättning på fakturan, direktförsäljning orderläggning, spåra kunden prestanda, kontroll på objektet pris och kvantitet och även spåra kunduppgifter.

Utmaningar inför

Detaljhandeln växer i mycket snabb takt med ökat antal nya utmaningar detaljhandeln. Det har blivit allt svårare att anpassa sig till förändrade scenarier för återförsäljare som alltid letar efter bättre och nya sätt att öka lönsamheten. Bedrägerier, däribland stölder, snatteri, bedrägerier säljare och felaktigheter i tillsyn och administration är de utmaningar som är svåra att hantera. Trots de utmaningar som detaljhandeln är svårt, kan dessa lösas med rätt programvara som identifierar problemen och erbjuder en realistisk lösning.