hur man korrekt installera Windows drivrutiner

Nyligen ansluten hårdvara upptäcks av Windows under start. Det kommer att informera användaren om de enheter som finns i systemet och kommer att hjälpa användaren att installera dem genom en enkel att använda guiden. Denna automatisk installation av hårdvara finns i Windows XP och Vista. Å andra sidan, kräver Windows 9x serien manuell installation av drivrutiner via Lägg till / ta bort maskinvara i Kontrollpanelen.

Det första steget för att installera Windows-drivrutiner är att fastställa de rätta som ska installeras i användarens dator. Det är viktigt för förare och applikationer stöd för att bygga på den exakta modellen av enheten när maskinvaruenheter är en del av chipset (moderkort). Det är också viktigt att ladda ner eller installera drivrutiner beroende på vilken plattform som används. XP Windows drivrutiner för en enhet kommer inte att fungera korrekt med NT eller Vista operativsystem och vice versa.

Windows-drivrutiner för grafikkort, ljudkort, nätverkskort och enheter image kräver special-kodade drivrutiner från tillverkaren av själva hårdvaran. Dessa kan lätt sökas och laddas ner från tillverkarens webbplats eller andra online-anläggningar. Det är tillrådligt att skanna drivrutinerna innan du installerar dem att undvika eventuella skadliga infektioner.

Det finns 2 typer av Windows-drivrutiner som kan laddas ner från Internet. Sammanhängande EXE Windows-drivrutiner är installationsfiler som automatiskt kommer att installera alla nödvändiga komponenter i en drivrutin gång avrättades i maskinen. Den andra sorten kräver manuell installation via Enhetshanteraren.

Vissa IT-proffs råda datoranvändare slut att installera drivrutinerna i samma ordning som hur det är noterat på Windows Enhetshanteraren. Detta kommer att minska risken för fel under och efter föraren installationen. För manuell installation av drivrutiner, nedanstående steg måste vara exakt följas.

Ett. Högerklicka på “Den här datorn”-ikonen och klicka på “Hantera”. Detta kommer att ta upp fönstret Datorhantering.
2. Välj Enhetshanteraren finns på kategorierna till vänster.
Tre. Välj en maskinvara genom att dubbelklicka på enheten för att få upp dess egenskaper.
4. Välj fliken “Drivrutin” och klicka på “Uppdatera drivrutin”.
Fem. Ange platsen för den nedladdade Windows-drivrutin. Om Windows drivrutin du hämtat zippade, skulle det vara bäst att extrahera den först för att undvika att upprepa processen.
6. Starta om Windows efter en lyckad installation för att slutföra processen.

Den gula frågetecken försvinner om rätt Windows-drivrutinen är korrekt installerad i systemet.