hur man skapar en e-grupp i gmail

Som SMS grupp gör att vi kan skicka samma meddelande till flera personer utan att manuellt skriva in sitt mobilnummer på avsändare “lista, underlättar en e-grupp för oss att skicka samma mail till olika mottagare. Medan skicka någon e-post till flera mottagare med hjälp av e-gruppen, behöver du inte manuellt skriva eller välja sina e-postadresser. Du behöver bara skriva in namnet på gruppen istället för att skriva mottagarnas e-ID. Och Gmail anlitar automatiskt alla e-ID finns i den valda gruppen i listan Mottagare. Använda e gruppen är fördelaktig på grund av följande omständigheter:

* Sparar en betydande del av den tid som du avfall i manuellt skriva eller välja e-postadresser till mottagare.

* När du har inkluderat ett e-ID i gruppen, skickar Gmail automatiskt en kopia av e-postmeddelandet till den mottagaren. Därför glömmer du aldrig att skicka e-post till viktiga mottagare.

* Du kan ha flera grupper baserat på de kategorier som familj, vänner cirkel, kollega, etc.

Nu, när du vet fördelarna med e-grupp, låt oss utföra följande steg för att skapa e-grupp i Gmail – de mest använda e-postklient:

Ett. Logga in på ditt Gmail-konto.
2. Klicka på Kontakter i den vänstra panelen.
Tre. Klicka på Ny grupp bredvid Ny kontakt ikonen.
4. Skriv in ett namn på gruppen som du vill skapa.
Fem. Klicka på Alla Kontakter. Alla dina Gmail-kontakter är uppräknade.
6. Välj de kontakter som du vill lägga till i gruppen.
7. Klicka på nedåtpilen bredvid knappen Grupp och välj den nyligen skapade gruppen för att lägga till de markerade kontakterna i det.

Alla de valda kontakterna lagts till den valda gruppen. Nu, när du har lärt dig att skapa e gruppen i Gmail, kan du skapa så många grupper du vill baserat på vilken typ av e-postmeddelandet som du vill dela med dina vänner, kollegor och släktingar. Låt oss nu utföra följande steg för att känna till processen att inkludera en grupp i mottagarlistan när du skickar e-post:

Ett. Klicka komponera.
2. Skriv några inledande bokstäverna i gruppen i fältet. Gmail blinkar automatiskt gruppnamnet.
Tre. Välj gruppnamnet.

Så snart du väljer gruppens namn, alla e-postadresser som sparats i den valda gruppen kommer att ingå i fältet Till. På så sätt kan du enkelt och oklanderligt skapa e-grupp (er) i Gmail för att spara tid.