hur man utför en katalogsammanfogning

Om du har många filer i din dator, kan du ha i huvudsak lagt dem i en mapp. Denna mapp kallas katalog för dina filsystem. Detta fungerar som den virtuella containern av de filer som du kan ha i ditt system samt andra mappar här. Nu, om du har två kataloger och du måste se om det finns skillnader i de filerna i mapparna. Idag kan du enkelt jämföra två kataloger och få resultatet i några sekunder eller så. Bortsett från att det finns verktyg som inte bara tillåter dig att jämföra dem, men också låter dig utföra en katalogsammanfogning.

En katalogsammanfogning är där du kommer att behöva kombinera innehållet i två eller ännu fler kataloger så att de blir ett. När du kombinerar dem, har du olika samsorteringsregister alternativ. På så sätt kan du anpassa hur du kopplar de kataloger som du har på din dator. Den första som är vanligt i de flesta av de verktyg som låter dig kombinera två eller flera kataloger är Rekursiv Directory alternativet. Det är där du tillåter verktyget att söka i kataloger för att sammanfoga och jämföra rekursivt, vilket innebär att detta är en metod som används för att söka oändligt för ett uttalande med begränsade komponenter.

Ett annat alternativ är att filmönster där endast de filer som matchar något av de angivna mönstren kommer att placeras i trädet. Motsatsen till detta är File Anti Mönster där filerna som motsvarar ett visst mönster inte kommer att ingå i trädet. Vanligtvis, i katalogsammanfogning, kommer du att kunna säkerhetskopiera dina filer. Detta sätt, om du gjort ett misstag i att kombinera de mappar, kan du ångra dem senare.

Det är tillåtet att slå ihop både det markerade objektet och alla objekt i katalogen. Du måste göra driften val först innan du startar sammanfogningen processen. Du kan antingen ange destinationen katalogen eller inte. På senare kommer destinationen att vara den tredje katalogen, vilket innebär att din dator kommer att ha en ny mapp som ska innehålla de sammanslagna poster. Om du har definierat den katalog som ska användas som målmappen, måste du också se till att alla objekt som kommer att ingå i produktionen. På så sätt kommer de alla vara i trädet.

För att säkerställa att det inte blir några problem under katalogsammanfogning, bör du kontrollera alternativet för rekursiva kataloger. Det beror på om du missar det här alternativet, kommer de poster i underkataloger inte returneras under din sökning. Dessutom bör du även kontrollera Pattern alternativet. På så sätt kan du utesluta eller inkludera de objekt som matchar din sökning. Du bör också välja alternativ som Uteslut dolda filer och alternativ Show, vilket kommer att visa de identiska eller olika filer som du har i de två eller tre kataloger. Det är verkligen mycket lätt att utföra en katalogsammanfogning grund av de verktyg som du kan använda i dag.