hur man väljer program helpdesk

Kundservice blir den dominerande faktorn i någon form av verksamhet och erbjuda en hög kvalitet på informationen och relationen resurs för både dina kunder och anställda kan inte ignoreras. Tillsammans med hög standard kundrelationer som framkommit genom åren ser vi också den kontinuerliga förbättringen av program Help Desk och frisättning av mer och nyare programvara i försök att tillgodose alla typer av krav.

Oavsett om du är småföretagare eller en multipel avdelningar bolag spridas i flera städer, oavsett om du har använt någon Help lösning Desk programvara och känner att uppmana att flytta till en bättre plattform, eller om du bara letar efter din första fråga biljett / kundvård paket, det finns alltid ett par frågor du bör ställa dig själv innan du gör ditt beslut.

Hur mycket tid och pengar jag kan spendera för att utbilda min personal att använda programvaran, med andra ord – vilken grad av komplexitet kan jag låta Help Desk lösningen att ha? Vilka ytterligare funktioner behöver jag förutom grundläggande fråga biljett vd – e-routing, automatisk eskalering, FAQ och anpassningsbar kunskapsdatabas, detaljerat rapporteringssystem, flera avdelningar, anpassade fält och så vidare.

Dessa två frågor går hand i hand eftersom mer funktionalitet du behöver, desto mer komplexa användargränssnitt och hanterbarhet av programvaran skulle ofta hamna vara. Många Help Desk hävdar att lösa det här problemet, men om du inte ger dem ett försök, är det inte möjligt att säga hur det kommer att fungera i praktiken. Det är därför du bör prova så många som möjligt när du sortera ut dem med funktionaliteten de tillhandahåller.

En annan viktig aspekt innan du gör ditt val är hur du föredrar programmet Help Desk ska förvaltas – värd en tredje part / utvecklare eller egen värd, med 100% eller delvis webbaserat gränssnitt, med en enda eller flera nivåer av åtkomst , företrädesvis anpassningsbar samt att reda ut olika förvaltningstjänster från företagets kunder som inte har att registrera. Det finns mycket att tänka på och du bör ta dig tid att ange alla de behov exakt.

Och sist men inte minst, till det pris som du har råd betala. Kanske en fri lösning kan fungera alldeles utmärkt i hanteringen av din kundrelation och interna affärsverksamhet såsom försäljning, order, transport, kapitalförvaltning och så vidare? Kanske en kommersiell öppen källkod Help Desk-plattformen är vad du behöver så att du kan anpassa den till din nuvarande arbetsflöde, anpassa den och integrera dina befintliga data?

Se till att ge en god tanke att alla dessa frågor och mycket mer. Ett sådant beslut kan definiera hur väl ditt företag kommer att köra och skulle bidra till att bygga den långsiktiga bilden av ditt företag.