hur säker är registret städare

Om du vill hålla din dator i högsta prestanda du behöver för att använda ett register renare från gång till gång. Du kanske undrar hur säkert ett register renare är. Tja, det är en vanlig oro som många av oss har. De flesta professionella registret städare är mycket säkert att arbeta med. Men vi använder också de fria registret städare. Så låt oss diskutera hur säkert det är.

Det finns i huvudsak två typer av risker förknippade med registret städare: –
– Installera en malware infekterade renare efter nedladdning från Internet
– Med hjälp av ett register renare som inte ger den backup alternativet

Men om du tar en lite omsorg, kan du lätt undvika båda dessa fel.
Registret städare infekterade med skadlig kod

Många fritt nedladdningsbara registret städare kommer med någon form av skadliga program. Det kan vara spyware, adware eller vissa virus. Du vet hur svårt ett virus kan göra ditt liv. Den adware är några program som öppnar upp några annonser när du besöker några webbplatser. Genom detta sätt öka trafiken på sin webbplats men gör arbetet svårt för dig. Spywares är några tracking program som kan skada din säkerhet.

Men du kan enkelt skydda dig från dessa. Använd bra antivirusprogram för att bli av med viruset. Anti-adware och anti-spyware är också tillgängliga som kan göra livet lätt för dig.

Registret rengöring applikationer utan backup alternativet

Windows-registret är ett mycket komplext system och även de mest expert programvara kan göra misstag medan du ändrar den. Den backup alternativet hjälper dig att hålla en säkerhetskopia av din nuvarande registerposter. Om något viktigt tas bort och problem uppstår, kan du alltid gå tillbaka till de sparade inställningarna. Detta är hur en back up alternativ kan hjälpa dig.
Om din Registry Cleaner levereras utan detta alternativ, förkasta det. Du kommer inte att kunna backa upp det manuellt varje gång du städar ditt register. Så det är bäst att använda en renare som erbjuder automatisk backup av registernycklar.
Bortsett från dessa två problem, är det ganska säkert att använda ett register renare. Ladda inte ner en renare från en okänd källa. Försök att använda ett register renare av en känd varumärke. Får inte påverkas av annonser och använd aldrig en renare utan att säkerhetskopiera dina data. Följ dessa enkla råd. Och du kommer aldrig oroa dig för säkerheten i din Windows-registret renare. Bara njuta av en dator med sin bästa nivå av prestanda.