hur viktigt är att kontrollera din pc

Hur viktig är din dators hälsa (PC Check up) för dig nu dagar? Jag tycker personligen att det verkar det är inte mindre viktigt för många användare än sin egen hälsa eftersom det påverkar de saker direkt på många sätt. Det finns uppgifter som idag utförs med hjälp av dator bara och om de inte blir gjorda de kan lämna svåra förluster och dåliga konsekvenser för någon. För en instans någon arbetar hemifrån, luft biljettbokning, banktransaktioner, skicka viktiga e-postmeddelanden, aktiehandel och andra affärsändamål motsvarande med andra och underhållning etc. Så en vanlig PC Kolla upp krävs så att vi kan utföra våra dagliga uppgifter smidigt och livet ska löpa smidigt.

Nu den grundläggande frågan här varför en PC Check up behövs och snarare dessförinnan varför det går ner? Vilka är de möjliga orsakerna bakom scenen och vad vi kan göra för att förhindra det eller hålla våra PC friska? Jag föreslår här på ett artigt sätt att använda datorn på säkrare sätt alltid … och detta är den bästa lösningen och ett varningens ord innan du gör något för att förbättra datorns hälsa eller PC kolla upp. Gilla inte bläddra inte någon misstänkt webbplats eller program du är osäker, eller inte i någon penna / minne till din dator om det inte skannas med ett antivirusprogram etc.

Men jag har upplevt att trots att använda en dator på ett säkert det kan finnas tillfällen där datorn blir drabbade och en PC Check up krävs. Orsakerna kan vara något jag kan beskriva dem utan skydd behövs.

De främsta orsakerna till dålig hälsa på en PC eller varför PC Kolla upp krävs.

A: – Om en dator är infekterad med virus eller skadlig kod eller sådana skadliga program.

B: – Felaktig maskinvara kan också påverka datorns prestanda drastiskt och kan producera många felmeddelanden på datorer skärmen t.ex. någon gång om en RAM är defekt kan det komma en BSOD felmeddelande eller det kan finnas många andra dåliga effekter på grund av felaktig maskinvara så håller ni hårdvara aktuell.

C: – Dåliga eller skadade hårddiskar i datorn kan även påverka datorns hälsa så att de behöver uppdateras alltid.

D: – Trasigt, saknade filer också påverka datorn tydligt.

E: – någon programvara flyttningar kvar i datorn kan påverka den normala funktionen i datorn och kan producera felmeddelanden. De måste också kontrolleras för att hålla datorn passform.

F: – Om det finns några föråldrade program i datorn påverkar de även PC och bör undanröjas om den inte behövs.

Bortsett från denna användning någon uppdaterat antivirusprogram, och du kan använda några gratisprogram för anti malware program, de är lätt tillgängliga och faktiskt hålla PC Kolla upp på max. Registret är en av de viktigaste komponenterna i alla Windows-datorer och det måste också passa och uppdateras med snabba förändringar av program och PC-miljö.