inte köpa kundens programvara relationship management såvida de inte uppfyller dessa kriterier

Customer Relationship Management (CRM) är en inflytelserik del av effektiviteten i en näringsverksamhet. CRM är det kitt som håller de policyn, processer och strategier i en organisation i takt hela kundkontakter genom att spåra fram-och back office kundinformation. CRM-program analyserar också framgången för CRM verksamhet i förhållande till den specifika verksamheten.

Allt från kunder och försäljning till service management och marknadsföring, kan CRM-strategier varierar i storlek, komplexitet och omfattning. Målen för en CRM-strategi måste beakta ett företags specifika situation och sina kunders behov och förväntningar. Information vunnits genom CRM initiativ tillåter organisationer att få värdefull strategisk insikt, liksom att identifiera kundsegment, öka kundlojalitet, bättre produkterbjudanden och identifiera organisationens mest lönsamma kunder.

CRM kan genomföras utan stora investeringar i mjukvara, även om programvaran är nödvändigt att analysera alla fördelar med en CRM-strategi. Några vanliga CRM företagsprogram innehåller Amdocs, Microsoft, Oracle, PeopleSoft, Salesforce.com och SAP, beroende på företagets CRM-strategi. Ett antal företag överväga en CRM-strategi endast att fokusera på förvaltningen av ett team av säljare, medan andra CRM-strategier kan omfatta kundmötet i hela organisationen.

Microsoft Dynamics CRM levererar heltäckande försäljning automation, service management och marknadsföring automatisering funktionalitet genom en webbläsare och inom vardagliga produktivitetsprogram, för att underlätta en rad möjliga CRM-strategier. Eftersom företaget CRM-marknaden växer och framsteg, är det viktigt att se till att mjukvaran passar företaget och CRM-strategi. Minnesota Microsoft Dynamics CRM leverantör InterDyn BMI erbjuder för närvarande ett 30-dagars provversion av Microsoft Dynamics CRM för att hjälpa företagen att deras CRM investeringar är det bästa alternativet för dem.

Kärnan ingrediensen vid utvärdering av en CRM-lösning är kompatibilitet av programvaran med affärsverksamheten, och CRM-strategi. Andra element och funktioner att överväga att inkludera försäljning och marknadsföring analys, historia och trend management, automatiserade processer, information i databasen, och mobila funktioner teknik.