kaspersky upptäcker skadlig kod i Twitter

Twitter används av många människor över hela världen i dessa dagar. Det är ett fritt socialt nätverkande och mikro-blogging tjänst som gör det möjligt för användare att läsa och skicka meddelanden. På grund av sin ökande popularitet, har Twitter utövat sitt försök att stoppa attacker som inkluderar spam, maskar såsom Mikeyy, och phishing. Twitter bekräftade att sajten var hackad i maj förra året, där några enskilda kontoinformation också läckt.

I fråga om detta, avslöjade Kaspersky ett nytt verktyg som heter “Krab Krawler”. Det kommer att analysera miljoner tweets postat på Twitter varje dag och kommer att blockera skadlig kod i samband med dem.

Krab Krawler kommer:

• ser på varje offentlig tjänst som det visas i på Twitter

• extraherar alla webbadresser i dem och analyserar webbsidan de går till

• utökar varje webbadresser som har kortats

Twitter skannar nästan 500.000 nya unika webbadresser varje dag där det finns omkring 100 till 1.000 malware attacker hända. Koobface-viruset har riktat Twitter genom att publicera skadliga länkar från infekterade användares konton. Tjugosex (26) procent av de totala Twitter inlägg innehåller webbadresser omdirigerar till spam webbplatser som är marknadsföring av produkter eller tjänster och inte som malware. Tusentals konton posta spam länkar skapas av robotar. De flesta av de webbadresser omdirigera till online dating webbplatser.

Kasperskys vanliga antivirusprogram kan upptäcka och blockera nittiofem (95) procent av malware Twitter-användare är rädda för. Vissa antivirus företag fokusera skydda e-post-burna virus men också ge mer uppmärksamhet åt social-medier nu. För nu, erbjuder Finjan SecureTweets till Twitter-användare. SecureTweets är en gratis webbläsare plug-in som varnar användarna när de kommer på en skadlig länk i Twitter, även Blogger, Gmail, Google-sökning, MSN, MySpace, Yahoo och fler platser.

Angripare är förtjust i att träffa social-medier eftersom det finns många människor som använder dem och lita meddelanden i det med sina vänner mer än de gör i e-postmeddelanden. Enligt Kaspersky, är Trojan-Clicker.HTMLIFrame den vanligaste bit av skadlig kod associerad med Twitter. Det är en skadlig Javascript som kan överföras till dator när du besöker en komprometterad webbplats.

Om din dator blir infekterad när du använder Twitter och du behöver hjälp, tveka inte att kontakta Techie nu. Våra virus flyttjänster kommer vara lösningen du söker. Vi erbjuder bättre tjänster till ett lägre pris. Med Techie Nu är datorn på goda händer.