komplett handledning för att stoppa datorn fryser

När vi använder våra datorer, oavsett om det är under dagen eller på natten finns det något på datorn hela tiden gör, vilket tillåter oss att utföra olika uppgifter. Att något är att söka i Windows-registret. Anledningen till att det gör detta är att viktiga filer lagras inuti det, som talar om för datorn hur man reagerar under vissa förhållanden och omständigheter. Windows-registret är en databas där viktiga filer hålls, som fungerar som instruktioner och informera datorn om de processer som behövs för att utföra för att utföra en viss funktion.

Men denna databas är extremt känslig och skör, vilket innebär att det är utsatt för skador och korruption. Många har rapporterat att de sett fel på sitt skrivbord som informerar dem om fel och problem med ursprung inne i registret. Några av dessa fel visas så här:

Kan inte hitta (angiven fil) inuti Windows-registret
Process inte kan verkställas på grund (angiven fil) inte kan lokaliseras
Action kan inte utföras eftersom nödvändiga filer saknas
(Angivna filer) är skadad och kan inte utföra denna funktion

Alla dessa fel som du kan se innan du har alla sitt ursprung från Windows-registret informera oss om att det antingen inte kan hitta en specifik fil eller en fil har skadats och därför inte kan utföra en uppgift. Men du kan åtgärda dessa problem i registret genom att följa dessa steg som har beskrivits i detalj. Först bör du gå till Lägg till / ta bort program Klicka på Start> Kontrollpanelen> Avinstallera ett program. Därifrån bör du ta bort eventuella oönskade / onödiga program som detta kan orsaka många datorer frysa och krasch eftersom de tar upp en hel del utrymme och minne. När du har slutfört denna uppgift ska du öppna “Startup Manager” genom att klicka på Start> Kör> skriv msconfig och tryck på Enter> Välj sedan start från flikarna. Du ska sedan bestämma vilka program och processer som du vill ska laddas upp under “Boot”-process. Att ha för många program och processer under uppstarten kan sätta enorm press på datorn eftersom det har så många åtgärder som den har att utföra och detta kan leda till att datorn blir förvirrad.

Slutligen är det starkt rekommenderat att du utför ett register scan av hela datorn eftersom detta kommer att upptäcka eventuella orenheter och brister som kan orsaka ditt system att frysa och krasch. Skanningen kommer att kunna hitta några skadade eller korrupta filer och reparera dem, hindrar datorn från att frysa. Skanningen kommer också att kunna hitta alla filer som har kvar under en avinstallation av ett program och det kommer att ta bort dem från systemet gör din dator att köra snabbare. Skanningen kommer att göra en allmän städa upp och sopa av din dator att hitta sätt att förbättra snabbhet och effektivitet för användaren.