kostnadsbesparingar drivande adoption cloud computing

av eddieadams | 10 september, 2010

Forskning som nyligen genomfördes i molnet Word Forum i London hittade företag vänder sig till värd programvara och cloud computing gör så för att driva ner eller begränsa utgifterna samtidigt genomföra ny innovativ teknik. De låga startkostnader för cloud computing har visat sig gynna organisationer ekonomiskt, samtidigt öka smidighet och minska andra kostnader såsom elräkningar. Överklagandet av minskade utgifter och förbättrad teknik har lockat ett antal företag – av alla storlekar och i flera branscher – att genomföra eller överväga cloud computing. Liknande trender har utvecklats i det förflutna med agila utvecklingsmetoder och andra IT-processer.

Fifty-nine procent av deltagarna tror att molnet är ett “avgörande” beslut i företagets IT. För företag som framgångsrikt implementera och driftsätta molnet, fördelarna sträcker sig långt bortom den mest diskuterade gemensamt. Till exempel kan genomföra molnfri IT-personal från förvaltningen servrar eller programinstallationer. Med den extra tid, kan de delta i nya projekt och använda sina kunskaper för att förnya sig på andra sätt. I allmänhet är det konsekvent strävan efter effektivitet gynnades genom att flytta till molnet – i termer av utgifter, mänskliga resurser och teknik.

Men, måste organisationer som flyttar till molnet förstå att deras säkerhet måste vara en huvudfråga. Enterprise IT-säkerhet har varit ett problem sedan datorer blev en integrerad del av verksamheten, men molnet innebär problem som de flesta företag inte har mött tidigare. Till exempel, kan underlåta att säkra nätverk och data kryptera på molnet resultera i riktade attacker eller andra brott som ofta resultera i böter från regulatoriska myndigheter och andra organisationer.

“På många sätt, de affärsmässiga fördelarna med molnet är uppenbara. Den hög risk strategi i den nuvarande ekonomiska nedgången är att planka ner luckorna och göra ingenting. Den lägre risken Strategin är att utnyttja de nya moln kapacitet att bryta rigida arvet, få processen förändring, flexibilitet och smidighet och förmåga att ta ut driftskostnaderna – all viktig i hanteringen av ett företag genom mycket svåra tider, “Peter Karsten, vice VD för brittiska försäljningen för Cordys, sade.

SAP analytiker Warren Liten, talade vid ett annat cloud computing konferensen, sade att företag av alla storlekar verkar vara redo att flytta molnet. Ett tag verkade det som om mindre organisationer var de enda företag som gör flytten, med värd programvara som den föredragna formen. Dock har medelstora och stora företag följde under 2010 genom att anta SaaS samt tjänster såsom online backup och molnbaserade katastrof lösningar återhämtning. Båda dessa tjänster hjälper organisationer att uppnå kontinuitet i verksamheten efter frågor såsom naturkatastrofer som allvarligt påverkar verksamheten.