Lösa Ext3 Fel Ingen tidskrift om filsystem

Ext3 är en journal filsystem och upprätthåller en tidskrift fil att förebygga fall av metadata korruption på grund av oväntade strömavbrott. Tack vare sin breda tester bas och relativt enkla, är det filsystem anses vara säkrare än sina motsvarigheter. Men det är inte helt immuna mot kraschar. Ibland när man använder en Ext3 formaterad enhet kan du få fel som tyder på att systemet inte hittar någon tidskrift på filsystemet. Som en lösning, kan du bli tvungen att installera om systemet. I sådana situationer, måste du kontrollera status för din säkerhetskopia som ska gälla och helt uppdaterad för att återställa information från. Men om du observerar någon backup relaterade frågor, bör Linux Recovery verktyg användas.

För ett exempel, samtidigt som man försöker montera din Linux-baserad hårddisk, kanske du stöter på liknande felmeddelande:

“Ext3: Ingen tidskrift om filsystem”

Systemet misslyckas med att starta upp och data förblir oåtkomlig. Om du gör för att starta upp systemet på något sätt, kan du följa några av de filer och mappar som saknas från systemet.

orsaka

Bland olika skäl möjligt för detta beteende, vissa av dem är enligt nedan:

Du har nyligen uppdaterat kärnan men processen avslutades felaktigt
Ingen eller skadade journalfil
Filsystemet är allvarligt skadad

lösning

För att försöka lösa befintliga problem, följ dessa steg:

Starta systemet med hjälp av en installationsskiva och komma åt Rescue Mode. Montera den befintliga installationen och installera om felaktigt installerade kärnpaketet
Du kan skapa loggfilen genom att köra nedanstående kommando:

tune2fs-j / dev / yourpartitionid

Om ovanstående åtgärder misslyckas, försöka reparera filen med fsck. Starta systemet med hjälp av en installationsskiva och komma åt Rescue Mode. Samtidigt som systemet omonterade, köra fsck för alla hårddisk partitioner utom swap-partition.

Om dessa åtgärder inte hjälper och dina data fortfarande inte är tillgänglig, använd Linux Data Recovery verktyg för att framgångsrikt återställa dina förlorade data. Linux Recovery program införliva hög slut scanning algoritmer att skanna logiskt kraschade media att återställa data samtidigt behålla sin integritet.

Stellar Phoenix Linux Data Recovery är en världens kända produkt att återställa förlorad data från ext2, ext3 och ReiserFS baserade enheter. Applikationen använder kraftfulla algoritmer för att leda en effektiv och säker dataåterställning. Bäddat med avancerade återhämtning funktioner, stöder denna Linux Data Recovery verktyg de flesta Linux-distributioner, inklusive Red Hat, SUSE, Ubuntu, Slackware och andra.