missbruk av företagets licens programvara volymknapparna kan orsaka stora huvudvärk

Det låter harmlöst nog: En anställd använder programvara på jobbet och vill fortsätta använda den hemma. Så han tar en kopia av programvaran hem, installerar det och sedan validerar den med sin arbetsgivares volymlicensnyckel (VLK)-en speciell kod som programvara beslutsfattare fråga till organisationer med volymlicensavtal att möjliggöra aktivering av deras mjukvara. Men vad händer när de anställdas aktier som kod med en vän? eller inlägg den till en Internet diskussionsforumet så alla hans vänner kan använda det?

Till dem inom mjukvaruindustrin, det finns inga nyanser av grått. Oavsett om det används av en person eller 1 miljon människor, en stulen uppgår VLK till stulen programvara, och konsekvenserna kan orsaka stora problem för ett företag, ett bibliotek, ett universitet, eller någon organisation som behöver sin programvara igång.

Microsoft Corp uppskattar att majoriteten av förfalskad programvara som används idag sysselsätter VLK som har stulits, läckt eller oavsiktligt missbrukas. För organisationen vars tangent läckt och sedan användas i piratkopiering, avhjälpa denna situation kan vara tidskrävande och en huvudvärk för IT-administratörer som har till uppgift att ta itu med det.

Den mjukvaruföretag måste utfärda en ersättande nyckel, och sedan organisationen måste distribuera den nya produktnyckeln igen-över hela företaget. Naturligtvis beror den mängd IT overhead involverade på organisationens storlek, men det kan bli dyrt i form av tid och ansträngning för IT-avdelningen.

Så vad kan organisationer göra för att bättre skydda sig mot detta problem? Viktigast, bör de kontrollerar strikt tillgång till sina VLK. Om nya volym licensavtal utfärdas, bör organisationer använder också de nya VLK snabbt. Ju bättre kontroll de har över sina VLK, desto mindre exponering de har att riskerna för missbruk.

För intet ont anande användare som får förfalskad programvara förskyllan egen, vissa företag har tjänster och erbjudanden för att hjälpa dem att skaffa äkta programvara, såsom Äkta programvara från Microsoft webbplats http://www.micro soft.com / genuine. Enligt dem inom mjukvaruindustrin, om du upptäcker att din programvara inte är äkta eller att din VLK inte längre är under din kontroll, bör du kontakta licensiering specialist eller kundansvarig som hanterade din investering.