olika tekniker på hur man söker förlorade dokument

Låt oss säga att du av misstag har tagit bort ett dokument i datorn. Detta kan inte vara ett problem eftersom Windows-användare kan hitta borttagna filer i Papperskorgen. Men vad händer om du inte är den som tagit bort filen på din hårddisk? Du visste ingenting om det och du tog bort allt innehåll i papperskorgen utan att veta att en viktig fil var där. Eller du eller någon annan person kan ha antagligen tryckt på shift-tangenten plus delete-knappen på tangentbordet. Oavsett orsaken är, har du förutsätts att du helt har tappat ditt dokument. Nu kanske du undrar om det är möjligt att söka förlorade dokument och hämta det. Svaret är att detta är möjligt.

Det finns flera sätt som gör att du kan återställa förlorade filer. Vissa tekniker kanske inte fungerar för dig, men du bör definitivt hålla på att försöka söka förlorade dokument om det verkligen är viktig. Så det första som du måste göra om du inte har gjort det ännu är att söka förlorade dokumentet via den inbyggda sökfunktionen för ditt operativsystem. Windows-användare kan gå till Start-knappen och sedan klicka på Sök efter alla filer och mappar alternativet. Fönstret för detta kommer att visas och du kan ange namnet på dokumentet, plats och andra saker som du kan ha kommit ihåg om det.

Nu, om Windows säger att det finns inga sökresultat som ska visas, kan du dra nytta av återskapning. Detta är en funktion i Word som gör att du kan spara delar av dina dokument. Detta är användbart eftersom Word kan ha kraschat och detta kan vara en av anledningarna till dokument går förlorade. En alternativ metod för detta är genom den manuella vägen. Du kommer att behöva söka efter filer för återskapning. För att göra detta, kommer du att öppna Word och tio går till Alternativ i Verktyg-menyn. Då kommer en dialogruta att visas. Hitta på fliken Sökvägar och dubbelklicka sedan på Filer för återskapning. Du kommer att se här var sådana filer. Stäng dialogrutan och gå till den väg som du just har tagit del av.

Om filen inte finns där, kan du behöva välja en annan metod. Du kan prova dina temporära filer. Sökfunktionen i Windows, kan du skriva in *. Tmp så att resultaten kommer alla att vara temporära filer på din hårddisk. Men ändå, om det inte fungerar, kan du behöva gå för verktyg dokument återhämtning. De är till hjälp när det gäller att hämta saknade filer och mappar i ditt system. De är ofta små bitar av programvara som gör att du kan söka förlorade dokument lätt. Du kan få resultaten i några ögonblick. De flesta av de program som du kan ladda ner kan du navigera till den fil eller de resultat som de har visat för dig så att du kan kontrollera om det är den rätta som du letar efter.