orsaker till blå skärm fel i Windows Vista och XP

Det finns flera skäl till varför en dator kommer att få en blå skärm. Den grundläggande orsaken till allt detta leder ner till den typ av operativsystem du använder och vad som gjordes precis innan skärmen gick blå. Merparten av tiden, när en skärm går blått, är det svårt att återhämta sig från den och kan utgöra ett problem med programvaran eller hårdvara som inte kan återvinnas. Här är några orsaker till den blå skärmen i Windows Vista och XP och några mindre tips:

Vanligtvis när Vista körs in i ett problem, kommer den automatiskt att stänga och starta om på egen hand. I de flesta fall, kommer Vista visar en blå skärm som läser, “Windows har stängts för att förebygga problem med din dator”. Vid denna tid, de flesta människor börjar få panik. Det finns andra meddelanden som Vista kan visas för att informera användaren om ett fel. Vista kommer att erbjuda användaren råd för att komma till roten av problemet genom ett meddelande.

Om en användare upplever detta bör de gå till “Sök efter lösningar på problem fliken. Detta fungerar bara om datorn kan starta eller om den har blå skärm fel. Om datorn inte kan starta, kommer användaren att behöva gå till den märkta avsnittet “använda Startreparation”. Eftersom Vista är en avancerad programvara, kan det ha möjlighet att kontrollera att lösningen för användaren utan problem.

En annan metod vore att klicka på “Start”-fliken och välj “Kontrollpanelen”. Efter detta ska användaren dubbelklicka på “problem och lösningar”. Ett annat alternativ är att klicka på den märkta fliken “System och underhåll” följt av att klicka på “Problem och lösningar”. En gång i det här fönstret, i den övre vänstra delen av fönstret, klicka på “uppgifter”. Detta kommer att leda till ett annat alternativ (klicka på “Sök efter lösningar”). Efter att ha klickat på den här fliken, kommer Windows startar automatiskt för att söka efter en lösning på problemet. Den datoranvändare kan få vänta ett par minuter beroende på hur snabb datorn är. Efter ett par minuter, kommer datorn att ge ut ett budskap. Om meddelandet läser, “Inga nya lösningar hittades” då det näst bästa alternativet skulle vara att stänga meddelandet.

Ett annat alternativ kvar att användaren skulle vara att kontrollera och installera uppdaterade drivrutiner från tillverkaren. Detta hjälper till att skydda datorn mot andra attacker och öka tillförlitligheten. Detta kan göras manuellt eller automatiskt baserat på användarens inställningar. Detta är det bästa alternativet för att minska chanserna att få blå skärm fel.