orsakverkanförhållande mellan Android utveckling och mobilbranschen

Mobile Industry upplever en förödande förändring fenomen. En liten kommunicera handenheten har förvandlats till en mini-dator behåller sin ursprungliga funktion också. Många företag har integrerat de kvaliteter av dator på mobiltelefoner för förbättrad funktion. Erfarenhet Googles roll i denna dynamik.

Google är en suverän makt under det senaste decenniet i nätet branschen. Den behandlar miljarder sökfrågor varje dag. Däremot är Googles dominans bara begränsat till stationär dator, som gradvis håller på att ersättas av den lilla skärmen mobila enheter. Varje år försäljning av mobil ökar, nu är det tre gånger mer jämfört med skrivbordet. Lanseringen av Android OS är Googles taktik att utöka sin infiltration i snabbt växande lönsamma mobilmarknaden.

Android-plattformen är Googles enastående affärsmodell. Android-tekniken är en helt öppen källkod plattform. Utvecklare kan skapa mobila applikationer med hjälp av telefonens viktigaste funktioner. Android utvecklare utrustad med de verktyg som tillåter applikationer att samla in data med hjälp av olika plattformen som Internet eller andra användare.

Android OS förbundit sig att föra samma erfarenhet användarna har på en stationär dator till mobiltelefonen. Mestadels, mobiltelefoner fungerar i en sluten miljö där program som tillåts av tillverkaren kan köras på enheter. Men med Googles Android, kan programutvecklare installera någon programvara de utvecklas snabbt. Kostnadsminskningen inom applikationsutveckling öppnas ett nytt marknadssegment för mjukvaruutvecklare.

Google är ägare av multibillion dollar reklambranschen på nätet och planerar att flytta detta till den mobila domänen. Mindre skärm är en stor utmaning för reklamutrymme. I spites av några begränsningar, har mobila enheter öppnat nya dörrar av möjligheter på grund av platsbaserade adverting. Marknaden kan rikta direkt till potentiella konsumenter. Alla Androids mobila enheter är anslutna till Internet för att bidra till platsbaserade reklamtjänster.

I denna konkurrensutsatta värld, utveckla utrymme på marknaden är inte en lätt uppgift inte ens för den stora bossen som Google. Det finns många hinder för Google innan de når framgång punkten. Det främsta hindret för Android seger är den lättja som mobiloperatörer antar Android maskin.

I Googles Android mobila operativsystem har också stött på motstånd från mobiltelefontillverkare för flera skäl. Några av dem anser att operatörer och användare helt kommer åter anpassa telefonens program som gör sina egna applikationer värdelös och förstör deras unika identitet. Andra fruktar mobila operativsystem utan licensavgifter kunde översvämma nytt företag på marknaden. Detta kommer att påverka deras marknadsandel för den befintliga mobila företaget.