Outlook Express e-backup

Om du är som jag, har du hållit alla viktiga e-post som du någonsin har skickat eller tagit emot sedan början av dataåldern. Jag har alla mina e-postmeddelanden sorterade i mappar med namnet på den person och / eller företag och jag religiöst lämna alla skickade eller mottagna e-postmeddelanden till sina rätta mappar. Genom att göra detta har jag behålla mitt i rutan ganska ren och jag kan hitta gamla mail ganska snabbt när jag behöver.
Vid varje givet tillfälle några dumma hackare kan infiltrera ditt system eller något annat kan hända att orsaka att systemet skall utplånas. Om det händer, kommer du vill ha ett sätt att hålla de flesta av dina gamla e-postmeddelanden.
Du bör överväga att göra en säkerhetskopia av alla dina e-postmeddelanden till en zip-fil eller ens brännas på en cd minst en gång eller två gånger per år. Om du gör detta på rätt sätt, och en tragedi inträffar, kan du återställa din e-post med din säkerhetskopia.
Detta fungerar bara om du använder Microsoft Outlook Express.
Med bärbara datorer köpa vad du behöver när du behöver det som det alltid kommer att vara nyare, är billigare och snabbare modeller släpps varje dag.
Säkerhetskopiera din e-post

starta Outlook Express.
Klicka på Verktyg, Alternativ.
Hitta fliken Underhåll och klicka sedan på Mapp.
En butik plats dialogruta ska visas med den fullständiga adressen till var dina e-postmeddelanden är butiken på din dator. Markera denna adress och tryck på CTRL + C tangenter eller högerklicka kopiera. Klicka Avbryt för att stänga dialogrutan.
Vänster klicka på Start-knappen och klicka på Kör, klicka i rutan som öppnas och tryck på CTRL + V och sedan på OK.
Ett fönster öppnas med alla dina e-post i det efter mapp. Längst upp på skärmen klickar du på Redigera, Markera allt. Klicka på Redigera, Kopiera, och stäng fönstret.
Skapa en tom mapp på skrivbordet genom att högerklicka tomrum, vänster klicka på Nytt och sedan Mapp. En tom mapp kommer att skapas på skrivbordet som du kan döpa till EmailBackup eller vad du vill.
Dubbelklicka på din nya backup mapp och högerklicka i rymden och sedan vänster klicka pasta. Kopior av alla dina e-filer finns nu i din säkerhetskopiering.
Du kan nu zip hela mappen och / eller bränna den på en CD för riktigt säker förvaring. Jag vill lägga till datum för skapelsen till min zipfil namn (dvs.: EmailBackup-20070816.zip).

återställa e-post från backup-fil

Sätt ditt uppzippade backup mappen till skrivbordet.
Starta Outlook Express och sedan vänster klicka på Arkiv, Importera och sedan på Meddelanden.
I Välj ett e-postprogram för att importera från rutan, klicka Microsoft Outlook Express 5 eller Microsoft Outlook Express 6 klickar du på Nästa.
Klicka på Importera e-post från en OE5 katalog eller Importera e-post från en OE5 katalog, och klicka sedan på OK.
Klicka på Bläddra och sedan Mail Backup mapp på skrivbordet.
Klicka på OK och sedan på Nästa.
Klicka på Alla mappar och sedan Nästa och slutligen på Slutför.