Registry Mechanic recension – inte stack upp mot hype

Nästan överallt på internet eller på radio, kan du se eller höra annonser om Registry Mechanic. Det är en av de mest annonserade register verktyg på marknaden. Om du frågar, har de flesta datoranvändare sett antingen eller hört en annons för denna produkt, proklamera dess förmåga att städa upp Windows-register. Sätt ut av PC Tools, är Registry Mechanic är en av de mest kända namnen i registret städare.

Men hur stack det här verktyget faktiskt upp mot andra branschledare inom sitt område? Det är vad denna översyn av Registry Mechanic kommer att försöka besvara.

Ett omedelbart märkbar plus är att det kvaliteter filerna den mål för reparation enligt en prioriterad lönegradssystemet av låg, medium eller hög. Detta gör att användaren vet vilka poster är viktigare att reparera. Det kan också övervaka ditt system register prestanda i realtid från aktivitetsfältet, för att automatiskt förhindra ansamling av ogiltiga filer.

Reg Mekanikerpincett DeepScan funktionen är snabb och mycket noggrann. På vår testmaskin, upptäckte det en stor mängd skräp som hade lämnats kvar från både installation och tillämpningar avinstallera, liksom senaste internet aktivitet. Det hittade 380 fel från en rad olika källor: Delad DLL, Uppstart, Lägg bort program, Temp filer / genvägar, anpassade kontroller, och DeepScan.

Det system optimismen i Registry Mechanic innehåller fem komponenter: optimering, processer, prestanda, hårddiskutrymme och systeminformation. Även om det kan vara bra att ha dessa element på ett ställe, skulle det kunna hävdas att denna del av verktyget är window dressing. Optimeringen komponenten erbjuder att helt enkelt öppna Windows Defrag ansökan, medan processerna avsnittet visar en kopia av processer innehållet inifrån Windows Task Manager.

När det gäller att hjälpa användaren att eliminera onödiga program från start startsekvensen för att påskynda detta förfarande upp, Reg Mekaniker, till skillnad från andra high end nyttigheter i sin klass, saknar en funktion som enkelt låter användaren hantera sina systemets start- menyn.

En annan bekvämlighet verktyg som saknas i Registry Mechanic är ett enskilt misstag ångra verktyg, vilket innebär att användaren måste återställa alla sina data tillbaka till en viss tidpunkt i syfte att återställa ett förlorat registret objekt. Andra avancerade program gör en säkerhetskopia av posterna tas bort, som sedan enkelt kan återställas bör systemet handla upp vid avlägsnande av något viktigt.

Totalt, men gör Registry Mechanic en mer än adekvat jobb för rengöring av registret, vilket ju är varför folk köper detta register renare. Den innehåller ett utmärkt online hjälpfiler sektionen och dess grafiska gränssnittet är lätt att följa och använda. Och medan det ger bra värde för pengarna, gör detta verktyg saknar många funktioner som är standard på jämförbara registret städare.