saas den nya modellen för rekrytering programvara

Software as a Service (SaaS) är den term som används för att beskriva programvara som tillhandahålls till användare över ett nätverk, t.ex. internet, i en pay as you go modell. Inte att förväxla med cloud computing, som hänvisar till den något bredare begreppet webbaserade teknik-baserade tjänster som delas över Internet. Enkelt uttryckt, SaaS applikationer körs “i molnet”.

Ständigt växer i popularitet SAAS är att sätta den gamla skolan formen av traditionell programvara licensmodell i skuggan för ett antal skäl.

Mycket, mycket lägre startkostnader

Traditionellt de som vill genomföra licensierad baserad programvara krävdes för att göra en stor up front betalning för att köpa deras mjukvara direkt, vilket var en enorm börda på kassaflödet särskilt för dem små och medelstora företag. Med SaaS-applikationer mindre återkommande betalningar görs på en on demand prenumeration som gör dem betydligt mer överkomliga för alla.

Problemfri rekrytering

SaaS-leverantörer är de som ansvarar för alla dina löpande underhåll och uppgraderingar version som är en enorm förskjutning från den traditionella modellen som skulle tvinga användarna att ha en intern IT-resurs till att utveckla och tillhandahålla all pågående stöd för programvaran. Med leverantörerna arbetar ständigt för att förbättra rekryteringen programvara för att hålla jämna steg med marknaden är det viktigt att användarna får systemuppgraderingar men detta är mycket mer praktiskt via SaaS-modellen. Tillgänglighet är också ner till leverantören därför kunderna inte behöver lägga någon ytterligare programvara eller bandbredd som mängden data ökar.

Livet i molnet

Med webbaserad rekrytering programvara här tillåter anställda att få omedelbar fjärråtkomst från vilken webbläsare som helst 24 timmar om dygnet oavsett var de är hela världen. Ingen programvara behöver laddas ner på maskiner som liksom saktar ner dem skulle öka starttid. Mindre träningstid krävs också som dagens användare är nu mycket mer bekant med webbaserade applikationer.

Högre servicenivå

Även tillgänglig i Software as a Service modell användarna faktiskt hyra mjukvara från leverantörer. Med leverantörer därför syftar till att behålla kunder för den längsta möjliga sikt finns det mycket mer av en betoning på kvaliteten på tjänsten emot än det skulle vara om det fanns en stor initial köp. Avgörande med externa leverantörer inblandade detta tar bort ansvaret för särskilt känsliga området datasäkerhet.