Skapa en wireframe genom dra och släpp

Enligt Wikipedia är en trådmodell “en grundläggande visuell guide används i gränssnittsdesign att föreslå strukturen i ett gränssnitt och relationer mellan dess sidor. Normalt wireframes avslutas innan något konstverk utvecklas. ”

Tillbaka i gamla tider, använde programmerare papper och penna för att rita skisser av vad de ville ha sidan. Men med förbättrad design mjukvara, är det numera vanligare att se dem görs på datorer.

Justinmind Prototyper är en av de många verktyg som används för att rita wireframes

Normalt wireframes gjort innan designprocessen, för att visa vilka faktorer som skall ingå på en sida, så att de inte har mycket färger, typsnitt eller bilder. De bör fungera som en vägledning för innehåll till alla inblandade i processen: beställare, UX designers, gränssnitt formgivare, innehållsproducenter, chefer, etc.

Med Justinmind Prototyper, behöver du bara dra och släppa dessa element till din huvudskärm, och dela projekt med andra partner.

Detaljerade wireframes kan hjälpa visualisera problem och alternativ innan kodning fas. Exempelvis navigeringsproblem, placering av element eller införandet av en bestämd objekt. Det finns också vissa program som gör att du kan hantera de krav och att kontrollera versionerna, ändringar och modifieringar.

Balansera wireframe

Wireframes bo i mellan två problem: att vara alltför detaljerad och alltför vagt. Om du anger att varje detalj, kan designern har för lite utrymme att skapa. Det är därför de bör fungera även i wireframing scenen. När en wireframe är alltför vagt, kan det vara till stor hjälp, eftersom det inte kommer att täcka alla de grundläggande kraven, och senare på projektet kan behöva modifieras.

HTML wireframes

Ibland människor använder HTML för att skapa wireframes, eftersom de behöver för att göra användartester, eller för att deras klient inte kan förstå begreppet i en vanlig sida av papper. Numera är det allt vanligare att se wireframing programvara som tillåter HTML generation, så ritningen du har gjort kan simuleras och förvandlas till en användbar kod för att testa och dela.

Gemensamma drag

Det finns objekt som är närvarande i nästan varje webbplats. Andra, vissa designers måste skapa väldigt ofta. Det är därför vissa program som Justinmind Prototyper har bibliotek av gemensamma element, såsom navigering träd, formulär, knappar, NavBars, rubriker, etc. De kan användas och återanvändas i flera olika projekt.