Skyfire lanserar Facebook Connect för Android-användare

Skyfire har gynnats av Apple förbudet mot Adobe Flash genom att släppa en mobil webbläsare som är molnbaserad, och levererar iPhones Flash video. Nu är företaget försöker utnyttja sociala webbläsare intresse genom frisättning av Skyfire 3.0, som har Facebook Connect, vilket gör det, de hävdar företaget, den mest sociala-vänliga mobila webbläsare tillgängliga.

Skyfire 3 finns tillgängligt på telefoner med Android typ, och det håller några dela funktioner från tidigare Skyfire versioner, och sedan kompletterar det med att kunna se gillade och delade artiklar på olika webbplatser. De genomförs Facebook Connect i sin Skybar menyn så att användarna kan komma åt sin profil på Facebook, liksom Places funktionen och nyhetsflöde. Användarna kommer att kunna se Facebooks mest populära produkter delad, och rekommendationer från sina vänner kommer att vara högst upp på den listan.

Med sociala funktioner integreras i deras webbläsare gör ett mycket förnuftigt. Vissa experter har sagt att Facebook har arbetat på en egen webbläsare, och människor behöver sådana funktioner för sina smartphones, eftersom vi alla blir mer mobil. Du konsumerar förmodligen en hel del innehåll från din telefon, och när du är ute på stan, behöver du inte så mycket tid för att söka och upptäcka saker. Delat innehåll och rekommendationer för länkar är mer nödvändigt för människor på språng.

Sociala nätverk är redan bland de mest utnyttjade smartphone verksamhet, och snart kan det även överglänser SMS och röst som ett sätt att kommunicera. Därför är det klokt för Skyfire och andra att bygga sociala anslutningsmöjligheter i sina mobila webbläsare. Det finns fortfarande rykten kring en Facebook-telefon, och i så fall skulle anslutningsmöjligheter byggas in i telefonen. Den Skyfire-genomförda Facebook Connect ger dig bara en glimt av vad Facebook telefonen kan vara. Det binder inte in i ditt fotogalleri eller dina kontakter, men det få sociala nätverk direkt i upplevelsen av surfning. Den visar också hur din sociala graf kan öka den tid du spenderar att surfa på nätet.

Den nya Facebook Connect funktioner i Skyfire verktygsfält inkluderar nya tillägg till den webbläsaren, däribland populära Content, en Facebook “Gilla”-knappen, och en knapp sökningen. Dessa funktioner generera listor med populära webbplatser, filter Facebook nyhetsflöden, och tillåter dig att “Gilla” sidor på Internet. I sökfältet kan du ange söksträngar och välj om du vill att sökningen körs via Google, Facebook eller Twitter.