spionprogram – har din dator blivit infekterad

Om du laddar ner en massa program från Internet, särskilt något som kanske rättegång eller gratis så du kan lämna datorn öppen för spionprogram attacker.

Nu, innan jag går vidare, jag säger inte att alla program du laddar ner kommer att vara fylld med spionprogram, eller irriterande popups adware som vi alla hatar. Du behöver bara se till att de webbplatser du hämtar programvara från är reptable företag och de som du litar på.

Beviljas, är det inte så lätt som det verkar och det är därför det är mycket viktigt att regelbundet kontrollera din för möjliga tecken på spionprogram. För er som är obekanta med ordet spionprogram, låt mig förklara:

Spionprogram i sin grundläggande kapacitet är en mjukvara som när de sätts övervakar din Internet vanor och rapporterar denna information till en tredje part. Det är allmänt anses vara oacceptabelt i hela Internetvärlden. Man kommer dock reklam webbplatser använder det som ett värdefullt stöd för saluföring. Problemet är att hela denna process av att använda Spyware uppnås normalt utan att du ens veta. Du laddar ner och installerar ett program, lyckligt ovetande att du också har installerat ett spionprogram program också.

Tyvärr mer allvarliga former av spionprogram registrerar ditt tangentbord tangenttryckningar. Så när du skriver något i din webbläsare denna information kommer att registreras och skickas till någon annan. Därför, om du gör en hel del online shopping, och ofta använder ditt kreditkort, kom bara ihåg att om din dator är Spyware fri all information som du vill förbli privat skulle kunna äventyras.

För att stoppa detta från att hända måste du kontrollera din dator för tecken på spionprogram regelbundet. Det finns massor av program där ute som kommer att göra ett bra jobb med att upptäcka och ta bort dessa parasiter från ditt system. Tro inte att du kommer att behöva spendera en massa pengar heller. Faktum är att vissa av de bästa spyware removers där ute är gratis. Även om jag är säker på att de skulle uppskatta en liten donation om du hittar en särskild remover nyttig.

Även om datorn verkar fungera bra, dess fortfarande värt att köra en scan bara för att vara på den säkra sidan. Här är några vanliga tecken på att datorn kan vara infekterad med spionprogram:

• Din dator verkar ha en egen vilja.
• Din Internet-anslutning är extremt långsam
• Din webbläsare skickar dig till webbsidor du inte har begärt.
• Du får massor av oönskade och främst studsa-back e-post.
• Din bank eller kreditkortsuppgifter har bestått.

Så om din dator visar något av ovanstående kontrollampa-skyltar. Se till att du använder ett program Spyware borttagning omedelbart innan det är för sent …