svg och InDesign är det rimligt

Om du någonsin har varit i kontakt med skrivbordsutskrift, prepress, eller nåt sånt, du vet definitivt att det finns mycket få vektorgrafik format, som verkligen lämpar sig för dessa behov. Förmodligen är den mest utbredda EPS, men det finns ett mer bildfil format, som har en hel del trumfkort i hylsan.

Så, vad är alternativet? SVG är en öppen royaltyfri standard, har det rika mängd grafiska funktioner och stora möjligheter att arbeta med text. Baserat på XML sidbeskrivningsspråket det ger identiska nätet och hardcopy display och är nästan perfekt för både online och print användning. Ledande ut hårdvara företag håller på att utveckla den SVG Print specifikation: en version av SVG speciellt anpassade till papperskopior. SVG Print integrerar också med gemensamma format arbetsbeskrivning som PODi s PPML och CIP4 s JDF.

Det ironiska är, att vara potentiellt så snygg både på skärmen och på sidan, förbereda SVG bilder för utskrift kan vara obekvämt, med så många funktioner, tillämpa även enkla effekter till SVG image kan förbryllar dig lätt.

Traditionellt, när vi talar om professionell eller ens hälften professionell programvara för alla dessa behov, tycker vi om Adobe, så jag tänker inte bryta denna tradition. Problemet är, att endast ett fåtal Adobe-produkter har inbyggt stöd för SVG-format. Du kan använda Adobe Illustrator, men om du förbereder din bok i InDesign, är du inte välkommen. Naturligtvis kan du alltid konvertera det till EPS, och sedan ändra och konvertera, sedan ändra igen, och glöm inte att du handskas med massor av bilder … Tja, förstår du.

Här skulle jag vilja dela med dig hur du enkelt kan undvika allt detta problem. Jag vill berätta för dig, hur man gör SVG bilder native för Adobe InDesign och uppleva alla de fördelar som detta kan ge dig. Om du går till svg.scand.com, hittar du det en uppsättning av plug-ins, som kallas “SVG Kit för Adobe Creative Suite”. Syftet med verktyget är klar: Som jag har nämnt ovan, lägger SVG stöder filformatet till InDesign. Nu kan du arbeta med SVG bilder som med alla de andra och ännu bättre: alla fördelarna med att använda EPS finns, men inga konverteringar eller andra nackdelar. Bara importera en bild och låt din fantasi och skicklighet gör allt det andra, utan några olägenheter.

Avslutningsvis skulle jag vilja säga, att om du vill kombinera allt det bästa, att både SVG och InDesign kan erbjuda dig, bör du definitivt prova det.