tutorials för Adobe Photoshop

Här är sex enkla och väldigt viktiga verktyg du behöver veta och måste lära innan du behärskar photoshop. Från och med Brush Tool, Pencil Tool, Eraser Tool, Paint Bucket Tool, Gradient Tool, Text Tool varje verktyg har sin egen roll att spela i photoshop

Den Brush Tool (B) är lämplig för softedged målning eller teckning. Rita streck genom att klicka och dra musen över duken. Du kan ändra penselns storlek och andra inställningar i alternativfältet högst upp i fönstret.

Den Pencil Tool (B) är lämplig för hårda kanter teckning eller målning och har liknande alternativ till Brush Tool för att fastställa dess storlek, opacitet och mycket mer. Den Pencil Tool används ofta för att rita på och redigera enskilda pixlarna i, inzoomade bilder.

Den Eraser Tool (E) tar bort pixlar från duken. Du kan välja mellan Penna, Pensel, eller Blockera läge från läget rullgardinsmenyn i alternativfältet.

Färgpytsen (G) fyller ett urval med en platt färg. För att använda verktyget Paint Bucket, klicka en gång på det område som du vill fylla. Om det valda området är inte i ett val, kommer färgpytsen fylla alla liknande-färgade pixlar i närheten av det klickade området.

Den Gradient Tool (G) fyller ett urval med en blandning av två eller flera färger, känd som en gradient. Du kan enkelt skapa din egen lutning, eller använda någon av de förinställda övertoningar som finns i Photoshop.Display gradienten förinställningar och verktyg genom att klicka på den lilla triangeln på höger

sidan av Gradient Tool. Tillämpa en övertoning genom att ange önskade färger, välja din lutning stil, sedan klicka och dra markören över det område som skall fyllas.

Texten bearbetar (T), sann till sitt namn, skapar textlager. Detta är lätt att använda-bara Välj textverktyget, klicka på duken, och börja skriva! Du kan också klicka och dra för att skapa ett rektangulärt text område som kommer att tvinga text att linda inom dess gränser.

Du kan ändra teckenstorlek, färg och andra egenskaper text med alternativen fältet längst upp i fönstret. När Text Tool är aktiv kan du flytta markören utanför textområdet. Markören kommer att ändras från “text insert” markören till “flytta” markören, och du kommer att kunna flytta texten lagret runt.

Det är värt att notera att när textverktyget är aktivt, kan du inte använda kortkommandon för att komma åt andra verktyg. Detta kan tyckas som en självklar sak att påpeka nu, men det kommer inte alltid att vara så uppenbar-speciellt när din text mystiskt börjar sprutar konstiga tecken eftersom du har försökt att använda kortkommandon!

För att avsluta med textverktyget, tryck Ctrl-Enter (kommando-returtangenten på en Mac). Du kan sedan återuppta din vanliga tangentbord shortcutting!