vad är cad

Om du är en person som handlar i alla typer av design företag jag är säker på att du har hört uttrycket CAD någonstans eller har sett det i någon form av litteratur. Bokstäverna i CAD har en speciell betydelse som är känd som Computer Aided Design eller utarbetande. Detta är i grunden utforma tekniska ritningar med hjälp av datorprogram. Denna programvara har funnits ett tag nu, men är just nu erkänns lika mycket som det är motsvarighet till ritbord. Denna praxis att använda en redaktionell styrelse att utforma ritningar används fortfarande idag, men har ingenstans nära närvaro den en gång hade. I de flesta av världens CAD har ersatt denna gamla form av att skapa tekniska ritningar, och har gjort upphovsmän att slutföra 3D-modeller på mindre än halva tiden av sin motpart.

CAD-program kan installeras på nästan alla PC eller laptop, så länge den uppfyller de allmänna kraven i programvaran. Istället för att skapa raka linjer med en linjal CAD har en enkel kommando som låter den linje som skall införas i ritningen genom att antingen klicka med musen på lämpligt ställe, eller genom att manuellt sätta längden på linje längs med en vinkel. CAD är extremt exakt, så du behöver inte oroa dig för att rita en linje till stor eller liten. Denna programvara har också massor av andra kommandon som gör att ett brett spektrum av olika linjer som ska skapas.

En fördel med CAD är förmågan att utföra 3D kommandon och ger en 2D bildegenskaper 3D. Detta görs vanligen genom att tillsätta en ortografisk vy till de ritningar som gör att personen tolkar designen för att bättre förstå vad han eller hon tittar på. Om du designa din tekniska ritning på en uppsättning ritningar det skulle ta flera timmar eller dagar för att helt frihand designen, och det ändå inte skulle vara så exakt, eller ha detalj i det jämfört med en 3D-modell som har utformats med CAD-program. Det faktum att spara tid är bara en av de många fördelar CAD-program har över det traditionella sättet att designa med ritningar.

CAD är inte bara för en eller två specialiteter utarbetande, men istället CAD har ett separat program för var och en av de designområden inklusive: Arkitektur, mekaniska, strukturella, Maskin, Civil, elektrisk eller elektronisk, samt programvara speciellt för att designa Uppfinningar för uppfinnare . Inom några år från nu blir det inga fler papper ritningar och de kommer att användas för dekorativa eller bli samlarobjekt istället för att skapa föremål, byggnader eller andra konstruktioner. CAD är nästa steg i utvecklingen av design och kommer att fortsätta att bli mer komplex, och innehåller fler verktyg för design som tiden fortskrider.