Vad är en genväg och hur fungerar det

Det finns två typer av genvägar i Windows operativsystem miljö. På genväg är en länk skapas och placeras var som helst. Detta är främst placeras där man kan se det som på skrivbordet. Högerklicka på skrivbordet och välja-Nytt – Genväg kan skapa en genväg länk på skrivbordet. Sedan bläddrar i nästa fönster för att komma till filen eller programmet som du vill skapa en genväg länk på skrivbordet till.

När du har markerat objektet för genvägen du klickar på Slutför och en länk skapas på skrivbordet. Genom att klicka på denna länk kommer att öppna filen. Ett annat sätt är att navigera eller bläddra till filen eller programmet på datorn och högerklicka och välj “Skapa genväg”. Systemet kommer att varna dig att genvägen ska placeras på skrivbordet för ett visst objekt. Genom att klicka “OK” kommer att utföra uppgiften. Nu när du vet vad en genväg är och hur det fungerar, bör du också veta hur det kan ha på registret av systemet och varför registret måste rengöras med ett register renare från gång till gång.

Vissa genvägar kan skapas med hjälp av Windows-tangentbord. Förinställning en uppsättning kontroll + Alt + (Key) kommer att starta upp ett program utan att du behöver navigera till där programmet lagras för att få det igång. Men dessa genvägar kommer alla att registreras i registret och skräpar upp det och när du håller på att lägga genvägar till datorn.

Registret är en central databas över alla aktiviteter i systemet och måste städas upp regelbundet med ett register renare eftersom som registret blir äldre och används oftare den saktar. När ett kortkommando trycks kortkommandon hänvisar till registret för information om var du kan hitta det program eller filen för att starta. Registret i sin tur går igenom hela sin databas i avsnittet för att hitta de data som ifrågasätts. Så, om registret är stort med värdelösa genvägar, kommer det att ta mycket lång tid att hitta den genväg som söks. Detta är anledningen till att registret måste rengöras med en Windows-registret renare på en regelbunden basis.

Det finns många gratis Windows-registret städare på Internet. Så gå vidare och göra ditt val. Det kan bara vara till hjälp för att påskynda systemet och göra operativsystemet kör felfritt och mer effektivt med så få huvudvärk som möjligt.