välja rätt Windows Vista-utgåva

Det har bekräftats att Microsofts nästa generations operativsystem “Windows Vista” kommer att finnas tillgänglig i butik från januari 2007. Microsoft har jobbat hårt de senaste åren för den här versionen, och jag tror att den här versionen av Windows är värt att köpa.

Versioner av Windows Vista
Till skillnad från Windows XP, kommer Vista i 6 olika versioner och var och en av dem är olika i sina funktioner och pris. Självklart kommer du att vara i förvirring vid valet av de olika versionerna.

Ett. Vista Starter edition
Denna version är den bantad version av den grundläggande Home Edition. Detta innebär att den har den lägsta uppsättning funktioner och säkerhet. Det är mer som en demo för alla andra utgåvor av Vista. Denna version är endast tillgänglig i tillväxtregioner som Indien, Ryssland, Mexiko, Indonesien och Thailand.

2. Vista Home Basic Edition
Detta är mer som Windows XP Home Edition. Bara tillräckligt med funktioner för casual internetaccess och underhållning. Denna utgåva har inte de viktiga funktioner som Aero UI & Windows Media-teknik.

Tre. Vista Home Premium edition
Detta är mer likt Windows XP Media Center Edition. Det har alla viktiga funktioner som krävs för normal Home Entertainment PC. här edition kommer med Aero UI, schemalagd backup funktion och premium spel. Alltså, om du är beroende av XP Media Center Edition, är detta vista motsvarande för dig.

4. Vista Business Edition
Business Edition av Windows Vista motsvarar XP Professional Edition. Den har alla funktioner i Home Premium Edition utom föräldrakontroll och har några extra funktion för fax och skanning. Detta har också Shadow Copy – systemet igen och återhämtning tjänst för att hålla dina data säkra. Om du är en XP Pro fan som mig, är det rätt version för att se fram emot.

Fem. Vista Enterprise edition
Från själva namnet, bör det vara klart att det är för stora företag där dataskyddet är viktigt. Den stora skillnaden mellan Vista Business och Enterprise är det extra datakryptering och säkerhetsfunktioner. Du behöver bara köpa den här versionen om du driver ett företag och behöver mer säkerhet för dina data.

6. Vista Ultimate edition
Om du har alla designade funktioner i Windows Vista i ett paket, kallar du det Windows Vista Ultimate. Den har alla funktioner i Home Premium och Business Enterprise Editions. Tyvärr är jag ännu att lära förutsättningarna för denna utgåva.

Alltså, om du är en ivrig spelare, film entusiast eller en audiofil, är Home Premium är det bästa valet. Om du bara behöver en dator för e-post-och dokumenthantering, är Vista Home Basic din utgåva. För små företag, skulle jag rekommendera Vista Business Edition.