varför du behöver validering telefonnummer och adress kontroll

Datateknik har skapat ytterligare kanal för kommunikation. Numera är det mycket enklare att kommunicera via nätet. Dessutom är kostnaden relativt sett mindre jämfört med telefoner och mobiltelefoner. Bortsett från att vara ett alternativ till andra kommunikationsenheter, kan nätet kompletterar också telefoner eftersom vem som helst kan prata med någon i nätet via en telefon.

När miljontals människor surfar på nätet varje dag, tusentals av dem kommunicerar genom sina telefoner. Dessa människor inte bara kommunicera till sina vänner och bekanta, men kommunicera för att göra affärer. Men inte alla telefonnummer som visas på webbplatser är giltiga. Med andra ord, inte alla telefonnummer verkligen existerar. Detta även samma för e-postadresser. Läs vidare för att ta reda på mer om telefonnummer validering och adress kontroll.

Telefonnummer validering har två sätt. Det första är att ta bort alla spacer tecken som parenteser, bindestreck, punkter, bland annat. Efter detta är det telefonnummer valideras mot ett reguljärt uttryck genom en tom sträng. Därefter fortsätter valideringsprocessen genom en funktion som avgör om antalet är obefintlig., Det vill säga om det innehåller icke-heltal eller inte.

Det andra sättet att telefon validering är mycket lättare. Det handlar om att räkna antalet siffror. Beroende på områden, bör giltiga telefonnummer innehåller standarden antal siffror. Räkna siffrorna också innebär att ta hänsyn till de format för telefonnummer. Dessa format varierar från platser platser.

När det gäller e-adress kontroll, kan den här processen ta några steg. Den första innebär en enkel process som går genom att bestämma om adressen har “@” och prick. Denna form av validering kallas syntax validering. De flesta fall slutar inte vid det första steget. Det andra steget av validering kallas DNS validering. Detta görs genom att avgöra om det föreligger en domän som finns.

Merparten av tiden, är e-postadresser valideras vid det andra steget, men det finns tillfällen då det tredje steget kallas för. Under denna tid, kan adresserna vara felstavat, varför de bör genomgå den tredje validering. Det tredje steget kallas SMTP validering som innebär ringa postservern för att ta reda på om användaren är giltig.

Telefonnummer validering och adress kontroll är mycket viktigt. Tänk bara på den tid du kommer att slösa när du försöker ringa ogiltiga nummer och e-post skräp till alla ogiltiga adresser. Definitivt, kan validering ta tid, men de fördelar den ger kan låta dig spara tid.

Om ditt företag kan du kontakta dina kunder via telefon och e-post, se till att validera deras telefonnummer och kontrollera deras e-postadresser. På så sätt kan du maximera den tid du spenderar att kommunicera med dina existerande kunder.