video fix från optiska media och hårddiskar

Att förlora viktig video huvudsak härrör från
* Hårdvara (t.ex. HDD) misslyckande
* Medelhög fel (CD / DVD repor)
* Frånvarande säkerhetskopior

För att undvika detta, det är rekommenderat att göra säkerhetskopior på en mobil hårddisk, DVD eller Blu-ray. En annan backup alternativ skriver ut en disk kopiera och ge det till intresserade vänner eller släktingar för dig att veta var det är om din misslyckas.

För säkerhetskopior på optiska diskar, skulle du använda bättre välkända märken som TDK eller Verbatim med oftast mindre förruttnelse. 2 kopior av en video ska vara på olika diskar i händelse av en defekt del. Efter disk brinnande kolla skriven fil integritet genom att kopiera dem till en hårddisk eller jämföra dem med fil med speciell mjukvara eller Total Commander inbyggda alternativet Synkronisera Dirs.

HDD / DVD-uppgifter fix programvara
Hårddiskar har oftast två problem – förekommer dåliga sektorer och elektronik fel (totalt sammanbrott). I det senare fallet de är omöjliga eller komplicerat att fixa hemma. För att återställa data, ta med den för reparation eller be att kopiera det till en annan hårddisk om detta är orättbara.

Med dåliga sektorer växer upp, se till att säkerhetskopiera viktiga information omedelbart. Om några påverkat din video, kan du prova uppgifter fixa mjukvaran också användbara mot repiga CD / DVD-skivor.

Sådan programvara syftar till att läsa en dålig sektor många gånger. Om det lyckas, får du en skadad fil kopia, men med mindre dataförlust. Relevant programvara ingår
* IsoBuster
* H2cdimage
* ISOPuzzle

För optisk disk fix, kan du försöka att bromsa disk rotation i frekvensomriktaren med bättre data fix chanser. Rotationshastighet regulatorer inkluderar
* Nero körhastigheten
* CD hastighet

Mot CD / DVD repor, särskilda anordningar polera diskar minskar repor och förbättra disk läsning. Annars kan du polera skivor med bil-liknande aerosoler och en mjuk trasa – bättre efter träning med en ledig disk.

video fix programvara
Efter reparation HDD / DVD-data, använda särskild programvara för att få normalt spelbara video.

För att fixa MPEG-1 eller -2 video (sina filer har oftast MPG eller VOB filändelser), kan du använda ett gratis verktyg video reparation, VirtualDub – för avi reparation också. Men du måste koda den utgående video till AVI. Alternativt prova avidemux stödja många andra format.

För AVI fix, skulle du använda bättre särskild programvara som Digital Video Reparation och DivFix + +. De kan definiera skadade ramar och hitta så kallade viktiga ramar som möjliggör snabb vidarebefordran – relevanta för MPEG-4 codecs som Microsoft MPEG-4 Codec, DivX, Xvid, etc. Dessa AVI-filer är också repareras genom DivXRepair.

Har du problem med sällsynta videoformat, kan du alltid söka efter programvara på VideoHelp.com i Verktyg kategorin. Dess Video Repair / Fix underkategori samlar många program för fastställande av olika videoformat.

Var noga med att ha flera kopior av värdefulla videolagring. De kan sparas på olika hårddiskar (inbyggd eller mobil), till DVD-skivor eller andra optiska medier, med nätverk förråd eller RAID-typ Teknik undvika problem med lokala hårddiskar.