ZWCAD 2011s anmärkningsvärda förbättringar att Object Snap

Jag har använt ZWCAD i flera år, och så undrade vad det nya ZWCAD 2011 skulle föra oss. För några dagar sedan fick jag veta att ZWCAD 2011 hade släppts, och jag checkade ut. Efter att ha upplevt några av de nya funktionerna, kan jag inte hjälpa att dela med dig den fantastiska förbättringar object snap.

Den första förbättringen att Object Snap i ZWCAD 2011 är att det nu belyser föremål över vilket jag rör musen. Du kan se effekten i figuren nedan. När jag flyttar markören över ett objekt, markerar objektet automatiskt med en annan linje stil. Det riktigt användbar funktion som gör mitt arbete mer effektivt.

zwcadclub.com/uploadfile/images/snapimprovements_1.jpg

Jag fann att jag kan ändra värdet på systemets variabel Highlight att aktivera denna funktion på eller av. Jag lämnar den påslagen, eftersom när objektet höjdpunkter, jag tror att det är att säga “Hej” till mig, som en god vän välkomna mig för ett besök.

Den andra förbättringen jag hittade i ZWCAD 2011 är den nya magneten funktionen. Även om det verkar mindre, fann jag det vara mycket användbart. Smartsnap med magnet hjälper mig att bättre utnyttja objektets snap-funktionen. När jag flyttar min mus mot en geometrisk funktion, såsom en slutpunkt, rapporterar skärmens information på dessa tre sätt:

* En markör visas. Varje typ av objekt snap har sin egen form av markör.

* Den Smartsnap verktygstips visas. Det visar namnet på den geometriska funktionen att snappas till.

* Magneten akter. Markören känns som det slits mot den geometriska funktionen.

Figuren nedan visar markör och Smartsnap tooltip för endpoint object snap.

zwcadclub.com/uploadfile/images/snapimprovements_2.jpg

För mig verkar det nya läggs magneten funktion som en GPS som säger mig det sättet att resa runt en obekant stad. Det råder ingen tvekan om att det kommer att hjälpa mig mycket i mitt designarbete.

Jag har kommit att älska det så mycket att jag kommer att dela med er en video jag hittade på Facebook som visar dessa förbättringar:? Facebook.com / video / video.php v = 148843268501592

Följande bild visar var magneten alternativ har lagts till utarbetandet fliken på kommandot Alternativ.

zwcadclub.com/uploadfile/images/snapimprovements_3.jpg

Efter ett par dagar upplever ZWCAD 2011, har jag funnit att objektet snäppfunktion är mycket mer exakt, särskilt för stora ritningar. Jag uppskattar verkligen dessa förbättringar, eftersom de verkligen göra min design arbete mycket effektivare och bekvämare.

Nu är jag ivrig att prova andra nya funktioner i ZWCAD 2011, och jag kommer att dela dem med dig senare. Förhoppningsvis kan ni dela med er av era erfarenheter med ZWCAD 2011, liksom. Låt oss komma framåt, tillsammans.